Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Έφθασε ο νέος Αξονικός Τομογράφος στο Νοσοκομείο Καρπενησίου - Απομακρύνθηκε ο παλιός που δεν λειτούργησε... ποτέ

Εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη στον τομέα της Υγείας στην Ευρυτανία, καθώς το πρωί της Δευτέρας, 29 Ιουλίου 2019, έφθασε στο Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου ο νέος, σύγχρονος Αξονικός Τομογράφος, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, θα μειώσει τα κόστη και την ταλαιπωρία των ασθενών.1

Ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους συνολικά 19 τομογράφους που προμηθεύτηκε το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο -το οποίο και έχει οριστεί ως αναθέτουσα αρχή- για διάφορα Νοσοκομεία στην Ελλάδα, μετά από προκήρυξη Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού. Μάλιστα, το Νοσοκομείο Καρπενησίου, είναι και το μοναδικό νοσοκομείο στη Στερεά Ελλάδα, που προμηθεύεται αξονικό τομογράφο βάσει του συγκεκριμένου διαγωνισμού και μάλιστα «16Β Τομών», με τον οποίο επιτυγχάνεται καλή ποιότητα απεικόνισης σε μικρό χρόνο και με χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Λίγο πριν τις 10.00 το πρωί της Δευτέρας (29/7) το σύγχρονο μηχάνημα έφθασε με φορτηγό στον χώρο του Νοσοκομείου και εξειδικευμένο συνεργείο ανέλαβε τη μεταφορά του στο ακτινολογικό τμήμα. Ο Αξονικός, βάρους περίπου δύο τόνων, χρειάστηκε να αποσυναρμολογηθεί ώστε να μειωθεί ο όγκος του και να καταστεί δυνατό να περάσει από την είσοδο στο νότιο τμήμα του νοσοκομείου.

Παράλληλα, απομακρύνθηκε ο παλιός, μεταχειρισμένος αξονικό τομογράφος, ο οποίος εγκαταστάθηκε το μακρινό… 2006 στο νοσοκομείο Καρπενησίου αλλά ποτέ δεν δούλεψε, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού και των διοικήσεων.

Τα "Ευρυτανικά Νέα" ήταν εκεί και σας μεταφέρουν την άφιξη, παραλαβή και τοποθέτηση του νέου, σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, καθώς και τις σχετικές δηλώσεις.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

2

3

4

5

7

9-1

Τοποθετήθηκε στο Νοσοκομείο ο νέος Αξονικός Τομογράφος

10

 ...αφού απομακρύνθηκε ο παλιός. Δεν πραγματοποίησε ούτε μία εξέταση στα 13 χρόνια που βρίσκονταν στο νοσοκομείο

Πλήρες και αναλυτικό ρεπορτάζ θα διαβάσετε στα Ε.Ν. που κυκλοφορούν την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019