Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ποικίλες και ενδιαφέρουσες οι δράσεις του Κέντρου Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ) - Δηλώσεις αντιπεριφερειάρχη Αρ. Τασιού

Αδιάκοπα συνεχίζονται οι δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την ΠΕ Ευρυτανίας, μέσω του Κέντρου Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας, στο πλαίσιο της δράσης «Museums Summer Camp 2019».kipe-psifidoto1

Με τον γενικό τίτλο «Museums Summer Camp» η ΠΕ Ευρυτανίας, με αφετηρία το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ) και με θέμα "Οι τέχνες και η ιστορία της Ευρυτανίας" ξεκίνησε τις καλοκαιρινές γιορτές μουσείων· πάνω από 30 δράσεις σε ολόκληρη την Ευρυτανία περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

Αρ. Τασιός: «Γίνετε συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας»

Στον πρόλογό του ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται επίσης στο γενικό έντυπο των γιορτών δάσους, αναφέρει:

«Οι Γιορτές Δάσους 2019, αποτελούν έναν ισχυρό θεσμό που κάθε χρόνο ανανεώνεται και εμπλουτίζεται. Είναι ιδιαίτερη χαρά να συμμετέχει φέτος στις εκδηλώσεις η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - ΠΕ Ευρυτανίας με τη χρηματοδότηση αρκετών εκδηλώσεων αλλά και το νέο πρότυπο Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ), το οποίο διοργανώνει και  ενώνει με πρωτότυπες δράσεις όλους τους πολιτιστικούς οργανισμούς και τα μουσεία της περιοχής μας. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στο «Museums Summer Camp», στις καλοκαιρινές γιορτές μουσείων που δημιουργούν μια νέα δυναμική σχέση μεταξύ των μουσείων και των επισκεπτών της περιοχής μας».

tasios-aris-new11

«Με αφετηρία το ΚΙΠΕ και με θέμα "Οι τέχνες και η ιστορία της Ευρυτανίας" ξεκινάμε θεματικά εργαστήρια εξερευνώντας τους θησαυρούς όλων των μουσείων της Ευρυτανίας που θα αναδείξουν τις γνώσεις και δεξιότητες των μικρών και μεγάλων επισκεπτών, και θα προσφέρουν την εμπειρία συμμετοχής και δημιουργίας μέσω δράσεων χαρακτικής, ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευών, ψηφιδωτών, φωτογραφίας, εικονογράφησης, παρουσιάζοντας την ιστορία του τόπου μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας και να συμμετέχετε στις ξεχωριστές μουσειακές εμπειρίες των μουσείων μας».

Τα προσεχή

Το Σάββατο 3 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η δράση «Ψηφιδωτός διάκοσμος Αγίου Λεωνίδη - Δημιουργούμε το δικό μας ψηφιδωτό» στον χώρο του ΚΙΠΕ, από τις 11:00 π.μ. έως τη 1:00 το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι συμμετέχοντες στη δράση θα «χαράξουν» τη λαογραφία της Ευρυτανίας, επίσης στον χώρο του ΚΙΠΕ, στις 6:00 μ.μ.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου θα υλοποιηθεί η δράση «Δημιουργούμε ψηφιδωτό με λαογραφικό θέμα» στο Λαογραφικό Μουσείο Δομνίστας (ώρα 11:00 - 13:00) και στις 6.00 το απόγευμα (ώρα 18:00 - 20:00 μ.μ.) θα ακολουθήσει η δράση «Ιερά Σύμβολα και Άρτος», στον ίδιο χώρο.

Τέλος, για τη Δευτέρα 5 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί «Κέντημα και μελάνι» στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Παλαιού Μικρού Χωριού (11:00-13:00) και «Η λαϊκή παράδοση της Ευρυτανίας με την τέχνη της χαρακτικής» στο Μουσείο Μεγ. Χωριού (ώρα 18:00 - 20:00).