Τρίτη, 7 Απριλίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

To προφίλ του Θιναλιακού Αχαράβης Κέρκυρας, που θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα η Ποταμιά

Ο Αθλητικός Σύλλογος Θιναλιακός Αχαράβης είναι ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα την Αχαράβη Κέρκυρας. Έτος ίδρυσης της ομάδας είναι το 1985. Χρώματα του συλλόγου είναι το πορτοκαλί και το μαύρο. Έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα ΕΠΣ Κέρκυρας και ένα Κύπελλο.thinaliakos11

Η ιστορία του Θιναλιακού ξεκινάει το 1957. Μια παρέα από την ευρύτερη περιοχή του Όρους (Αχαράβη, Αλμυρος, Αγ Παντελεήμων, Αγ Μαρτίνος, Επίσκεψη, Λαυκι, Πετάλια) ίδρυσαν τον Αετό Όρους. Διοικητικό συμβούλιο ήταν οι εξής: πρόεδρος ήταν ο Κων/νος Κοσκινας και μέλη οι: Γιώργος Πουλιασης ,Γιώργος Μπουνιάς, Σπύρος Κοσκινάς και Αγησίλαος Κοσκινάς. Η ομάδα αποτελούνταν από τους εξής: Τηλέμαχος Παπουτσής, Νικόλαος Μπουνιάς, Σταμάτης Κοσκινάς,Κώστας Πουλιασης, Γεράσιμος Πουλιασης, Σπύρος Πουλιασης, Αντώνης και Αλέκος Πουλιασης, Δημήτρης Βλάχος, Νίκος Βλάχος, Γαβριήλ Παπουτσής ,Θύμιος Κοσκινάς, Λευτέρης Κοσκινάς, Άκης Κοσκινάς, Λάμπης Βλάχος και Θανάσης Μπουνιάς.

Το 1985 ιδρύθηκε επίσημα ο Αετός και άρχισε να συμμετέχει στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Κέρκυρας. Μέχρι το 1994-95 συμμετείχε στις διοργανώσεις με το όνομα Αετός Όρους, όταν και μετονομάστηκε σε Α.Σ. Θιναλιακός. Το 1997-98, 3 αγωνιστικές πριν το τέλος κατακτά το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Δ' εθνική. Το 1998-99 συμμετείχε στον τέταρτο όμιλο της Δ' εθνικής. Τερμάτισε στην 18η και τελευταία θέση και υποβιβάστηκε άμεσα στα τοπικά.

Τα επόμενα χρόνια συμμετείχε στα τοπικά πρωταθλήματα. Το 2018-19 κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα κερδίζοντας την άνοδο στην Γ' εθνική. Παράλληλα κατέκτησε και το κύπελλο κάνοντας το νταμπλ.

Πηγή: Wikipedia.gr