Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Από την ΕΡΤ θα μεταδοθούν τα επόμενα παιχνίδια της εθνικής γυναικών στο ευρωβόλεϊ - Αύριο με τη Βουλγαρία για τους «16»

Μετά από πολλές προσπάθειες -αλλά και διαμαρτυρίες, επιτεύχθηκε συμφωνία της ΕΡΤ με την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων βόλεϊ ανδρών και γυναικών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΠΕ αναφέρονται τα εξής:VOLLEY-ETHNIKI

«Από την ΕΡΤ θα έχουν την δυνατότητα οι Έλληνες φίλοι του βόλεϊ να παρακολουθήσουν τα εναπομείναντα παιχνίδια της Εθνικής γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και όλες τις αναμετρήσεις της Εθνικής ανδρών στην αντίστοιχη διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο Μονπελιέ στα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας για να μεταδοθούν τα παιχνίδια απέδωσαν καρπούς και έτσι από αύριο Τρίτη, αρχής γενομένης με το ματς Ελλάδα-Βουλγαρία (19.30), η Ελλάδα θα παρακολουθήσει από την κρατική τηλεόραση την προσπάθεια διάκριση της Εθνικής γυναικών.

Η ΕΟΠΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Γιάννη Δρόσο αλλά και τον διευθυντή του αθλητικού τμήματος Γιώργο Λυκουρόπουλο για την επίτευξη της συμφωνίας.».

Να σημειωθεί πως με νίκη επί της Βουλγαρίας (Τρίτη 27/8, 19:30) στο 4ο παιχνίδι της στην τελική φάση της Τουρκίας, η εθνική γυναικών γράφει ιστορία, καθώς δεν έχει νικήσει ποτέ τρία ματς σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Και παράλληλα, η ομάδα του Ναράνχο θα είναι στην κορυφαία 16άδα της διοργάνωσης -με θέα την 8άδα.

Η όγδοη είναι και η καλύτερη θέση στις προηγούμενες συμμετοχές. Είναι η καλύτερη παρουσία της εθνικής γυναικών σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από το 1991 και τις δυο νίκες στον όμιλο στη Ραβένα επί Γαλλίας (3-2) στην πρεμιέρα και Αλβανίας (3-1).