Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Στη ΔΕΘ οι αστυνομικοί της Ευρυτανίας. Εκπροσώπηση στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

από την έντυπη έκδοση

Δυναμική ήταν η ευρυτανική εκπροσώπηση στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες και Ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας στην πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.astinomikoi-DETH-2019

Αστυνομικοί - μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Ευρυτανίας ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας (την πρώτη μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου), αιτούμενοι την ικανοποίηση διαχρονικών αιτημάτων του κλάδου, όπως η πλήρης συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ για την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012, η ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας, η αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, καθώς επίσης η διαμόρφωση νέου βαθμολογίου.

«Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, αφήνοντας πίσω μας ό,τι μας έχει πληγώσει εξαιτίας λανθασμένων πολιτικών, ιδεολογικών και ιδεοληπτικών προκαταλήψεων. Τα λάθη αυτά, που τα πληρώσαμε ακριβά και ως ένστολοι, πρέπει γρήγορα να διορθωθούν, ώστε όλοι μαζί να ταχθούμε απερίσπαστα στην αποστολή μας!», ανέφερε στο κάλεσμά της η Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι όλων των Ομοσπονδιών και Ενώσεων πραγματοποίησαν ομιλίες, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κ.α., που έδωσαν το παρών τους στην συγκέντρωση.

Ακολούθησε πορεία κατά την οποία οι συγκεντρωθέντες -πολλοί εκ των οποίων ήταν εφοδιασμένοι με σφυρίχτρες, κόρνες και καπνογόνα- κινήθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου άναψαν κεριά στη μνήμη των 130 αστυνομικών που από το 1984, όταν ενοποιήθηκε το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα.