Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Το Γεωπονικό στο Καρπενήσι. Επίσκεψη των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου στο Τμήμα Δασολογίας

απόσπασμα από ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης

Την επίσημη έναρξη συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σηματοδότησε η επίσκεψη του Πρύτανη και του Αντιπρύτανη στο Τμήμα Δασολογίας Καρπενησίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος και καθηγητές.2

Όχι μόνο εθιμοτυπικό αλλά κυρίως ουσιαστικό χαρακτήρα είχε η επίσκεψη στο Καρπενήσι της ηγεσίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο νέο Τμήμα Δασολογίας βρέθηκε ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Σπυρίδων Κίντζιος και ο κ. Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης, Αντιπρύτανης Οικονομικών.

Νωρίς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις εγκαταστάσεις του Τμήματος, παρουσία, μεταξύ άλλων, των πρυτανικών αρχών του Γ.Π.Α, της αν. προέδρου του τοπικού ιδρύματος κας Αναστασίας Παντέρα, του Ανττιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη και των Αντιδημάρχων κας Σοφίας Ζαλοκώστα και κ. Γιάννη Σβερώνη.

BINTEO

Θυμίζουμε ότι από τον Ιανουάριο (βάσει ΦΕΚ) του 2019 έχει ιδρυθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Τμήμα «Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος», με έδρα το Καρπενήσι, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών των Φυτών του Γ.Π.Α.

Η διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση πτυχίου ορίστηκε σε δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα -ήτοι 5 χρόνια. Οι φοιτητές που σήμερα φοιτούν στο τοπικό τμήμα θα δουν το πτυχίο τους να αναβαθμίζεται αφού μπορούν να παρακολουθήσουν επιπλέον μαθήματα του Γεωπονικού Παν/μίου και να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Μεγάλες προσδοκίες

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Δασολογία Καρπενησίου και κυρίως το πώς θα μπορέσει να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, να αναπτυχθεί περαιτέρω και να γίνει ελκυστική επιλογή για υποψήφιους σπουδαστές απ’ όλη τη χώρα.8

Οι άνθρωποι του τμήματος έθεσαν υπόψη των πρυτανικών αρχών τις -διαχρονικές- ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και έλαβαν τις διαβεβαιώσεις πως το επόμενο διάστημα το τμήμα θα ενισχυθεί με καθηγητές. Συζητήθηκαν συνέργειες, κοινές δράσεις ανάμεσα στο Γεωπονικό, τη Δασολογία, την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία, κατατέθηκαν προτάσεις από τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο -που παράλληλα εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους στη νέα προσπάθεια.

«Πιστεύουμε πολύ στο Καρπενήσι και ο πήχης των φιλοδοξιών μας είναι πολύ ψηλά», δήλωσε στα «Ευρυτανικά Νέα» ο πρύτανης κ. Σπυρίδων Κίντζιος, με την κα Παντέρα να στέκεται στην αγαστή συνεργασία και συνεννόηση που έχει επιτευχθεί από την πρώτη στιγμή. Στο περιθώριο της επίσκεψης, οι πρυτανικές αρχές είχαν επαφές και με αντιπροσωπεία φοιτητών, που τους εξέθεσαν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δείτε στο βίντεο των «Ε.Ν» τι δήλωσαν με αφορμή την επίσκεψη οι κ.κ. Κίντζιος, Πρύτανης Γ.Π.Α, και Χατζηπαυλίδης, Αντιπρύτανης Οικονομικών, καθώς και η Παντέρα, αν. Πρόεδρος Τμήματος Δασολογίας & ΔΦΠ Καρπενησίου.1

3

4

5

6

9