Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Το νέο ΔΣ της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ. Πρόεδρος ορίστηκε η Εύη Κονιαβίτη, αντιπρόεδρος η Μαίρη Δόση - Η πλήρης σύνθεση

ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Με ομοφωνία από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου που συνεδρίασε τη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ενιαίας Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Καρπενησίου (ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ).koniaviti-dosi-ekepppadhk

Πρόκειται για το νέο 9μελές συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τρεις (3) δημοτικούς συμβούλους (1 από την μειοψηφία), έναν (1) εκπρόσωπο κοινωνικού φορέα της περιοχής και πέντε (5) δημότες με γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης. Στο νέο ΔΣ συμμετέχουν προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας.

Η θητεία του Διοικητικού συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του δημοτικού συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση η θητεία του λήγει το αργότερο (3) μήνες μετά την εγκατάσταση του νέου δημοτικού συμβουλίου στο τέλος της τρέχουσας θητείας, δηλαδή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

Πρόεδρος της επιχείρησης ορίστηκε με πρόταση του δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη, η τέως αντιδήμαρχος Καρπενησίου κα Ευδοξία Κονιαβίτη. Αντιπρόεδρος και αναπληρωτής προέδρου, η κα Μαρία Ελευθερία Δόση, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ των «Ευρυτανικών Νέων» της περασμένης εβδομάδας.

Πρόκειται για σημαντική εταιρεία του Δήμου Καρπενησίου που διαχειρίζεται ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών στον τομέα του πολιτισμού και της κοινωνικής μέριμνας και λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Η έδρα των γραφείων της είναι στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

Διαχειρίζεται ετησίως πάνω από 1 εκατ. ευρώ καθώς λειτουργεί το “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” και τις δομές “ΚΔΑΠ” και “ΚΔΑΠ ΜεΑ” με κρατική χρηματοδότηση, και παράλληλα τον δημοτικό κινηματογράφο και πολλές άλλες δράσεις. Η εταιρεία δεν αποφέρει κέρδη ενώ ετησίως χρηματοδοτείται από τον δήμο Καρπενησίου ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας που μπορεί να φτάσουν και τα 320.000 ευρώ. Τα γραφεία της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ στεγάζονται στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πιο ειδικά, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι: Κονιαβίτη Ευδοξία και Τσιτούρη-Κατσιάρη Παρασκευή με αναπληρωματικά μέλη τις Κοκόση-Χαβέλου Νικολέτα Κωνσταντίνα και Τσιουγκρή Κωνσταντία Γυφτομήτρου (αιρετές από την πλειοψηφία) και Καρβέλης Γεώργιος με αναπληρωτή τον Ίβρο Ιωάννη (αιρετοί από τη μειοψηφία).

Θέση στο ΔΣ καταλαμβάνουν επίσης (ως εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα της περιοχής/ex officio) ο Ηλίας Τσώνης του Κων/νου με αναπληρωτή τον Χαλκιά Ιωάννη, καθώς και πέντε (5) δημότες ή κάτοικοι με πείρα ή γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης.

Πρόκειται για τη Δόση Μαρία-Ελευθερία με αναπληρώτρια την Καμάρα Αθανασία, τη Σιαξαμπάνη Ελένη με αναπληρωτή τη Λαθύρη Κωνσταντίνα, την Λυκοκάπη Αντιγόνη με αναπληρωτή τον Κολλημένο Δημήτριο, τον Λερογιάννη Σεραφείμ με αναπληρώτρια τη Μπανιά Μαρία και τον Λαθύρη Νικόλαο με αναπληρωτή τον Σκαρπή Ιωάννη.