Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Με ανοιξιάτικο καιρό έγιναν οι μαθητικές παρελάσεις στην Ευρυτανία. Οι εορτασμοί σε Καρπενήσι & Κερασοχώρι

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι και τα χωριά της Ευρυτανίας, σήμερα Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, η παρέλαση μαθητών και μελών τοπικών συλλόγων, με την οποία και κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο, 79 χρόνια μετά το περήφανο "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού.1

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη. Στον δήμο Αγράφων, η κεντρική μαθητική παρέλαση έγινε στο Κερασοχώρι, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν σε όλα τα χωριά όπου υπάρχουν Ευρυτάνες μαθητές και ανοιχτά σχολειά.

Στην πόλη του Καρπενησίου, η παρέλαση διεξήχθη επί της οδού Αποδήμων Ευρυτάνων (από τη θέση "Νεράιδα" ως το κτήριο της Αντιπεριφέρειας) και ώρα έναρξης στις 11.15 το πρωί. Είχε προηγηθεί, νωρίτερα, δοξολογία στον Ι.Ν Αγίας Τριάδας, επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία, ο πανηγυρικός της ημέρας και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Εκατοντάδες άνθρωποι, ντόπιοι και επισκέπτες, εκμεταλλεύτηκαν τον εξαιρετικό καιρό και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.

Στην εξέδρα των επισήμων στάθηκαν η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, αντιδήμαρχοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Εκπαίδευσης κ.α. Όπως κάθε φορά, τον ρυθμό έδινε η Φιλαρμονική του δήμου Καρπενησίου.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤO KΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ

(45) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ47

48

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

44

45

46