Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Για 2η ημέρα υπό κατάληψη το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου - Ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση

Έχουν περάσει σχεδόν δύο (2) μήνες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου δεν έχει καλυφθεί ακόμα η θέση του/της εκπαιδευτικού Βιολογίας. Πρόκειται για ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα στη Γ’ τάξη, αυξημένης μάλιστα, βαρύτητας.

Οι μαθητές του ΓΕΛ αντιδρούν και προχώρησαν ήδη σε κινητοποιήσεις, καθώς μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (ρεπορτάζ ΕΔΩ), την Τρίτη 5 και Τετάρτη 6 Νοεμβρίου πραγματοποίησαν κατάληψη στο σχολείο. Τα παιδιά ζήτησαν την ικανοποίηση αιτημάτων με κυρίαρχο την κάλυψη του κενού εκπαιδευτικού στη Βιολογία.

"Λείπουν 16 καθηγητές", δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας κ. Κώστας Μαστροκώστας, ενώ ο Δ/ντής Δ.Ε. Ευρυτανίας, κ. Λουκάς Δημητρίου, σημειώνει ότι από το Υπουργείο έγιναν τα δέοντα, ωστόσο οι προσληφθέντες αρνήθηκαν τη θέση.1

2

4

3

Πλήρες, αναλυτικό ρεπορτάζ με: το ιστορικό των φετινών κενών στα σχολεία, δηλώσεις εκπαιδευτικών, συνδικαλιστών και του Διευθυντή Β/θμιας, καθώς και τη θέση των μαθητών, θα διαβάσετε στα ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ που κυκλοφορούν (6/11/19).