Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Για 3η φορά προσλαμβάνεται Βιολόγος στο ΓΕΛ Καρπενησίου. Συνολικά 14 προσλήψεις αναπληρωτών(ΠΙΝΑΚΑΣ)

Προσλήψεις 6.629 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), καθώς και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το διδακτικό έτος 2019-2020. Πρόκειται για τη γ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, με το Υπουργείο να επιχειρεί να δώσει λύση στις ελλείψεις που καταγράφονται ακόμα και σήμερα στα σχολεία της χώρας.katalipsi-gel-biologia12

Φωτογραφία από την κατάληψη των μαθητών/τριών του ΓΕΛ Καρπενησίου, που έγινε το διήμερο 5-6/11. Τώρα, με τη γ' φάση προσλήψεων, άπαντες -παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς-, ελπίζουν σε οριστική λύση 

Κενά υπάρχουν και στην Ευρυτανία. Στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου δεν έχει τοποθετηθεί, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθηγητής Βιολογίας (μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο και αυξημένης βαρύτητας), με τους μαθητές να προχωρούν σε κινητοποιήσεις -καταλήψεις και παράσταση διαμαρτυρίας.

Σε επίπεδο νομού Ευρυτανίας, ανακοινώθηκαν συνολικά δεκατέσσερις (14) προσλήψεις αναπληρωτών διαφόρων ειδικοτήτων, σε Γενική Παιδεία και Παράλληλη Στήριξη, όπως καταγράφονται στον παρακάτω πίνακα.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 11 έως την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των Σχολικών Μονάδων της περιοχής, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020.


lista-kathigites-2019


Να θυμίσουμε ότι όσον αφορά την έλλειψη Βιολόγου στο ΓΕΛ Καρπενησίου στις 30 Σεπτεμβρίου έγινε πρόσληψη καθηγητή Βιολογίας για το ΓΕΛ Καρπενησίου· ο εκπαιδευτικός, όμως, δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση. Ίδια κατάληξη είχε και η πρόσληψη καθηγήτριας στις 14 Οκτωβρίου, που επίσης αρνήθηκε τη θέση.

Προκειμένου το υπουργείο να αντιμετωπίσει τις αρνήσεις καθηγητών, θα εφαρμόσει νομοθεσία για την ειδική προκήρυξη κάλυψης θέσεων εκπαιδευτικών. Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία αν ο εκπαιδευτικός αρνηθεί να αναλάβει υπηρεσία (σε σχολείο που είχε δηλώσει), τότε αποκλείεται από τους πίνακες και το επόμενο σχολικό έτος.