Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Θεατρική Ομάδα: Τριήμερο παραστάσεων (18-20/12) με το έργο «Ο Αφελής», στο Συνεδριακό

Τους καρπούς των κόπων του τελευταίου τετραμήνου καλείται να δρέψει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, καθώς την Τετάρτη (18/12) έγινε η πρεμιέρα του έργου «Ο αφελής» του Δημήτρη Ψαθά. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καρπενησίου.theatriko-afelis-prova1

Φωτογραφία από την πρόβα τζενεράλε των ηθοποιών της Θεατρικής Ομάδας, που δίνουν ραντεβού με το κοινό της πόλης το τριήμερο 18-20 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό (πηγή: Στέλιος Κοντοκώστας)

Η υπόθεση

Ο πρωταγωνιστής είναι ένας επαρχιώτης οδοντίατρος, το όνειρο του οποίου ήταν ανέκαθεν να γίνει βουλευτής. Ο καημός του είναι ότι έχει κατέβει ανεξάρτητος υποψήφιος δυο - τρεις φορές και δεν έχει πετύχει, γιατί δεν έχει βρει ακόμη «στέγη» σε κάποιο κόμμα. Προκειμένου να τα κάνει όλα αυτά, ο Αφελής χάνει τη ζωή του, την οικογένειά του, τη γυναίκα του, τους πάντες. Και εκεί έγκειται η αφέλεια του!

Αλλά και όλων αυτών που πιστεύουν ότι με πλάγια μέσα μπορεί να γίνει κανείς σπουδαίος. Το μήνυμα του έργου είναι, φυσικά, ότι αν δεν έχεις πραγματική αξία, τότε η προσπάθεια για κοινωνική άνοδο δεν είναι εύκολο να αποδώσει. Μπορείς πάντα να κινείσαι στους διαδρόμους, κολακεύοντας και ακολουθώντας τους ισχυρούς, όμως αρκεί μια μικρή ανατροπή για να γίνεις ο περίγελως και αντικείμενο εκμετάλλευσης. Πρόκειται για μια πολύ αστεία κωμωδία που εγγυάται το γέλιο για όλους τους θεατές.

Οι ηθοποιοί

Φέτος στην θεατρική ομάδα συμμετέχουν αρκετά νέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Ηλίας Τσώνης. Πιο συγκεκριμένα ο θίασος αποτελείται κατά αλφαβητική σειρά από τους: Βαστάκη Ρούλα, Κοντοκώστα Στέλιος, Κουκούτση Κική, Νούλα Κοραλία, Παρούτσα Διονύση, Πατσιαλού Σοφία, Σιαμπούλη Βίκυ, Σταμούλη Ελισάβετ, Στεργιάννη Παναγιώτη, Τσιάμη Κώστα, Τσιούρη Σπύρο, Τσώνη Ηλία, Χαλαστάνη Γιάννη και Χαντζοπούλου Φωτεινή.

Το έργο θα παιχτεί για τρεις μέρες στο Συνεδριακό Κέντρο, και συγκεκριμένα την Τετάρτη 18, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ, ενώ το εισιτήριο θα είναι τρία (3) ευρώ για όλους και τα έσοδα θα πάνε στον Πολιτιστικό Σύλλογο για τις ανάγκες του. Για μια ακόμη φορά, η Θεατρική Ομάδα της πόλης μας αναλαμβάνει να μας προσφέρει ουσιαστική ψυχαγωγία και είναι ευκαιρία για όλους μας να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια διασκεδάζοντας και συμμετέχοντας.theatriko-afelis-afisa