Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Καρπενησιώτες Αθήνας: Συνεχίζει από τη θέση της Προέδρου η Μαρία Παπαϊωάννου - Το νέο ΔΣ στο «Βελούχι»

από την έντυπη έκδοση

Σε νέα εποχή περνά ο Σύλλογος Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι», που τροποποίησε το καταστατικό του και ανέδειξε καινούρια μέλη για το Δ.Σ. Στον προεδρικό θώκο παραμένει η Μαρία Παπαϊωάννου. Μια γόνιμη τριετία με πλούσια δραστηριότητα ολοκληρώθηκε για τον σύλλογο.papaioannou-maria1

«Με την τροποποίηση του καταστατικού ο Σύλλογος εκσυγχρονίζεται λειτουργικά, υιοθετώντας σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και διευρύνοντας τους σκοπούς του ενώ γίνεται πιο ευέλικτος με το πενταμελές πλέον Διοικητικό Συμβούλιο, αντί για το εννεαμελές που υπήρχε έως σήμερα», σημειώνουν οι άνθρωποι του συλλόγου.

Το νέο Δ.Σ.

Στο νέο διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι: Μαρία Παπαϊωάννου (Πρόεδρος), Δημήτρης Ευαγγελοδήμος (Αντιπρόεδρος), Γιώργος Λάγαρης (Γενικός Γραμματέας), Γιάννης Μπομποτσιάρης (Ταμίας) και Γιάννης Φούφλιας (Έφορος), με αναπληρωματικούς τον Γιώργο Τριαντογιάννη και τη Βούλα Τριαντογιάννη. Η πρόεδρος του Δ.Σ. είναι Διευθύντρια του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Γεωπόνος ΑΠΘ, Αρχιτέκτων Μηχανικός - M.Sc. Πολεοδόμος, Υπ. διδ., ΕΜΠ.

Απολογισμός τριετίας

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «Πάρνων», εγκρίθηκε επίσης ο πλεονασματικός οικονομικός απολογισμός, όπως και ο απολογισμός της τριετούς θητείας που χαρακτηρίστηκε από πλούτο δράσεων.

Στην παρελθούσα τριετία, διαβάζουμε σε σχετική ενημέρωση, ο σύλλογος διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων σε Αθήνα και Ευρυτανία (λ.χ. για την εκκλησία της Επισκοπής και τον Αθανάσιο Καρπενησιώτη), ξεναγήσεις σε μουσεία με ευρυτανικό ενδιαφέρον, μουσικές βραδιές με Ευρυτάνες καλλιτέχνες, διοργάνωση συνεστιάσεων κ.λπ. Επίσης, ήταν από τους συνδιοργανωτές ενός μεγάλου τριήμερου ιστορικού συνεδρίου που έγινε στο Καρπενήσι και στο οποίο μέλη του συλλόγου συμμετείχαν με εισηγήσεις και παρεμβάσεις.

Ακόμη, υπήρξαν μια σειρά από παρεμβάσεις στους δημόσιους και στους αυτοδιοικητικούς φορείς για ζητήματα που απασχολούν τη γενέτειρα, όπως «…η κατάσταση που διαμορφώνεται στην χειμαζόμενη αγορά, για τα οποία διαμορφώθηκαν και διεκδικήθηκαν συγκεκριμένες λύσεις. Τέλος, ο Σύλλογος προχώρησε στην έκδοση του ιστορικού και λογοτεχνικού περιοδικού ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΙΚΑ, του οποίου τα έξι τεύχη που κυκλοφόρησαν έως σήμερα αγκαλιάστηκαν από τους αναγνώστες συμπολίτες μας», αναφέρει σχετικά «Το Βελούχι».

«Εκείνο που χαρακτήρισε τη δραστηριότητα του Συλλόγου την προηγούμενη τριετία και αποτελεί υπόδειγμα δράσης και για την επόμενη», προσθέτουν, «είναι η στρατηγική των συνεργειών. Η συνεργασία δηλαδή και με άλλους τοπικούς συλλόγους σε ένα πλήθος εκδηλώσεων. Τούτο γιατί η αγάπη για τη γενέθλια γη είναι ο συνδετικός κρίκος που μας ενώνει και καθοδηγεί τα βήματά μας».

Εκδήλωση στην Αθήνα

Εξάλλου, ο Σύλλογος Καρπενησιωτών Αθήνας διοργανώνει, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20.00, την καθιερωμένη ετήσια συνεστίαση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, στο ξενοδοχείο Κάραβελ. «Το Διοικητικό Συμβούλιο, υποσχόμενο ότι θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις του για μια νέα αποδοτική και χρήσιμη θητεία, εύχεται σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2020», καταλήγει ο σύλλογος.