Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Kαρπενήσι: Ένα φορτηγό… αλληλεγγύη. Συγκινητική η προσφορά προς τη σεισμόπληκτη Αλβανία

Σε φορτηγό του δήμου Καρπενησίου τοποθετήθηκαν την Τρίτη (7/1) τα συγκεντρωθέντα είδη κλινοσκεπασμάτων (κουβέρτες, παπλώματα κλπ) και ένδυσης που προσέφεραν οι πολίτες του Καρπενησίου, σύλλογοι, φορείς κ.α. και αποδέκτες τη σεισμόπληκτη Αλβανία. Θα μεταφερθούν στη γείτονα χώρα σε συνεργασία με τον δήμο Αγρινίου.albania-eidi-boitheia1

Η αλληλεγγύη που, όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, δεν γνωρίζει σύνορα, ήταν συγκινητική και η ροή προσφοράς καθημερινή. Την πρωτοβουλία είχε αναλάβει, το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου, ο δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και την Τοπική Κοινότητα Καρπενησίου.

«Το πρωί της Τρίτης (07/01) το φορτίο με την ανθρωπιστική βοήθεια για την πληγείσα περιοχή ήταν έτοιμο να μεταφερθεί από τις αποθήκες του Δήμου στη γειτονική Αλβανία, παρουσία του Δημάρχου, κ. Νίκου Σουλιώτη, καθώς και των Αντιδημάρχων, κας Σοφίας Ζαλοκώστα και κ. Χρήστου Γενιτσαρόπουλου.

Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση των Καρπενησιωτών στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, με το Δήμαρχο να υπογραμμίζει τη σημασία της αλληλεγγύης στη σεισμόπληκτη Αλβανία», διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείου δημάρχου.