Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2019. Επιτέλους αξονικός στο Νοσοκομείο, σημείο αναφοράς το ΚΙΠΕ, φθίνει διαρκώς η Ευρυτανία κ.α.

Και το 2019 τα «Ευρυτανικά Νέα» κατέγραψαν πολλά σημαντικά γεγονότα, ευχάριστα ή δυσάρεστα. Στο πρώτο φύλλο της νέας χρονιάς (0885/01-01-2020) δημοσιεύσαμε σε τέσσερις σελίδες τις ειδήσεις εκείνες που ξεχώρισαν (δείτε το 1ο, 2ο και 3ο μέρος).

anaskopisi-sel4

Ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την εγκατάσταση Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, ενώ σημείο αναφοράς για τον τόπο αποτελεί το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού (ΚΙΠΕ), που εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο.

Δυσοίωνα για το μέλλον της Ευρυτανίας ήταν, ωστόσο, τα ρεπορτάζ με θέμα την πληθυσμιακή αποψίλωση και γήρανση των κατοίκων, που συντελείται με ρυθμούς μάλλον μη αναστρέψιμους. Πρόεδρος της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας αναδείχθηκε ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, ενώ ένας υπερ-τυχερός κέρδισε 750.000 σε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ.

Νέα πτέρυγα διαθέτει πλέον το 2ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο ανάπλασης στο σχολικό συγκρότημα 1ου Γυμνασίου-ΓΕΛ.

Θυμόμαστε ορισμένα από τα γεγονότα που καταγράφηκαν μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας (πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση).

anaskopisi-sel4-1