Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ) Η Ομόνοια αλλάζει πρόσωπο: Πρώτη δοκιμή για το ανανεωμένο ιστορικό σιντριβάνι, παρόντος του Κώστα Μπακογιάννη

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την Ομόνοια το βράδυ. Τα νερά στο συντριβάνι εντυπωσιάζουν καθώς αλλάζουν και χρώματα. Το βίντεο από τις δοκιμές που γίνεται στην κεντρική πλατεία της Αθήνας δημοσίευσε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης.

sitrivani-red

Για πολλές δεκαετίες κατά το παρελθόν, το σιντριβάνι της πλάτείας Ομονοίας αποτελούσε σημείο αναφοράς. Ήταν το σήμα κατατεθέν του κέντρου της πρωτεύουσας και ένα αξιοθέατο για τουρίστες, αλλά και εγχώριους επισκέπτες. Όταν η πλατεία άλλαξε, το συντριβάνι δεν συμπεριλήφθηκε στα σχέδια. Μαζί του εξαφανίστηκε και η ιδιαιτερότητα της πλατείας Ομονοίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της παραβατικότητας και της παρακμής.

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης δρομολογεί με γοργά βήματα την επαναφορά του ιστορικού συντριβανιού, σημείο αναφοράς των περασμένων χρόνων, ωστε να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την επαναφορά ολόκληρης της περιοχής στην παλαιότερη αίγλη και σημασία της.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο Δήμαρχος Αθηναίων ήταν «παρών» στην πρώτη δοκιμή λειτουργίας του σιντριβανιού. «Δοκιμές στην Ομόνοια. Πλατεία ξανά. Έρχεται...» είναι το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη που συνοδεύει το βίντεο το οποίο ανήρτησε στους λογαριασμούς  του στα social media. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ