Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Μεγάλα αθλητικά ραντεβού το 2020 στο Καρπενήσι. Διοργανώσεις ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ κ.α. (έντυπη)

ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Και τη φετινή χρονιά το Καρπενήσι αναδεικνύεται σε τόπο διεξαγωγής σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων. Ήδη, όπως λέει στα "Ευρυτανικά Νέα" ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού δ. Καρπενησίου, κ. Γιάννης Σβερώνης, έχουν δρομολογηθεί αθλητικά ραντεβού σε πλήθος αθλημάτων, από ποδόσφαιρο και μπάσκετ μέχρι ταεκβοντό και βόλεϊ. Ο δήμος Καρπενησίου, σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια - ΠΕ Ευρυτανίας, τα τελευταία χρόνια εστιάζει στην προσέλκυση διοργανώσεων του αθλητισμού με πανελλήνια απήχηση, έχοντας να προβάλει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, όπως οι εγκαταστάσεις, οι παροχές σε επίπεδο καταλυμάτων κ.α.ethniki-k15-terma

Το πλάνο διοργανώσεων

Πιο ειδικά, σύμφωνα με τον κ. Σβερώνη, ήδη έχουν οριστικοποιηθεί τα εξής:

-Το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα TAE KWON DO λυκείων στις 19-20 Μαρτίου 2020 (κλειστό δημοτικό γήπεδο)

-Το καμπ ΕΣΚΑΣΕ στις 23-25 Μαρτίου 2020 (κλειστό δημοτικό γήπεδο)

-Το Final Four Κ15 Super League αρχές Απριλίου (αθλητικό κέντρο Καρπενησίου)

-Το τουρνουά μπάσκετ του δήμου Καρπενησίου, έπειτα από την περσυνή διακοπή, στις αρχές Μαΐου (κλειστό δημοτικό γήπεδο)

-Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ Παίδων Κ18 που θα γίνει σε Ελλάδα (Καρπενήσι) και Ιταλία από 9 έως 19 Ιουλίου (αθλητικό κέντρο Καρπενησίου). Για το τελευταίο αυτό σημαντικό αθλητικό δεκαήμερο, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας (διαβάστε παρακάτω).

Επίσης, υπάρχουν επαφές με την Ομοσπονδία Κολύμβησης ώστε στο δημοτικό κολυμβητήριο να φιλοξενηθούν διοργανώσεις του υγρού στίβου, όπως με επιτυχία έχει γίνει στο παρελθόν.

Νέες συνεργασίες, περισσότερα σπορ

Σε δήλωσή του στα "Ευρυτανικά Νέα", ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Σβερώνης, ανέφερε: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Καρπενησίου έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στον αθλητικό τουρισμό με στόχο να παραμείνει αθλητική πρωτεύουσα. Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι η ανάδειξη του τόπου μας και μέσω των αθλητικών δραστηριοτήτων που θα λάβουν χώρα στην περιοχή μας σε συνδυασμό με την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου συνεχώς βελτιώνονται ώστε να προσελκύουν διοργανώσεις υψηλού επιπέδου».

«Η δημοτική αρχή», σημειώνει ακόμα, «πέραν των ήδη προγραμματισμένων αθλητικών διοργανώσεων, όπως αυτές αναφέρονται και περιγράφονται, δρομολογεί συνεχώς νέες επαφές και εξασφαλίζει συνεργασίες με αθλητικούς φορείς για το προσεχές και απώτερο μέλλον από έναν όλο και ευρύτερο φάσμα αθλημάτων».

«Ευχής έργο», καταλήγει ο αντιδήμαρχος, «είναι, τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες της περιοχής μας, να στηρίξουν και να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια δίνοντας δυναμικό παρών στα γήπεδα και στους σχετικούς χώρους συνάθροισης της πόλης μας».

Το βόλεϊ επί τάπητος

Εξάλλου, συνάντηση στο Καρπενήσι με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Άρη Τασιό και τον αντιδήμαρχο Καρπενησίου κ. Γιάννη Σβερώνη, είχε πρόσφατα, αντιπροσωπεία της Ε.Ο.ΠΕ. για τη συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ Παίδων Κ18.

Παρουσία του Τεχνικού Συμβούλου και Ταμία της Ομοσπονδίας κ. Τάκη Καβαλλιεράκη και του Διευθυντή Περικλή Μπακοδήμου συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα που αφορούν στην συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων Κ18 που θα γίνει σε Ελλάδα (Καρπενήσι) και Ιταλία από 9 έως 19 Ιουλίου.volley-sinantisi-tasios-sveronis

Άρης Τασιός: «Το Καρπενήσι είναι ιδανικός αθλητικός προορισμός»

Για τη συνάντηση και τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας στο ζήτημα των αθλητικών διοργανώσεων, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, δήλωσε:

«Για το Καρπενήσι και τον νομό Ευρυτανίας, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ παίδων είναι ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός που έρχεται να συμπληρώσει το παζλ των πολλών διοργανώσεων που έχουμε φιλοξενήσει στην περιοχή ανά καιρούς. Αποτελεί στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας να καθιδρύσει την περιοχή ως έναν δημοφιλή αθλητικό προορισμό. Έχουμε τις απαραίτητες υποδομές, αθλητικές εγκαταστάσεις, γηπεδικές, στίβο και κλειστό κολύμβησης, οι οποίες είναι κατάλληλες για μεγάλες διοργανώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό είναι μεγάλη μας τιμή που η Ομοσπονδία βόλεϊ επέλεξε το Καρπενήσι για την διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων, το οποίο συνδιοργανώνουμε μαζί με την Ιταλία. Όταν γίνονται μεγάλες διοργανώσεις στην επαρχία ο κόσμος τις αγκαλιάζει και δεν χάνονται στις μεγαλουπόλεις και αποτελούν σημείο αναφοράς για στις τοπικές κοινωνίες».