Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Π.Ε. Ευρυτανίας: Τι προγραμματίζει «ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής» για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Εδώ και πολλές ημέρες, με κυβερνητική απόφαση και στο πλαίσιο της προσπάθειας αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού, έχει γίνει γνωστό πως δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές παρελάσεις και εκδηλώσεις για την εφετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Αντ’ αυτών και «ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής», όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση κτηρίων. Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει τα εξής:simaies-mnimeio-11

«Την 25η Μαρτίου τιμούμε την Επανάσταση του 1821, το σπουδαιότερο γεγονός της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.

Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοίού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του προβλέπεται η ματαίωση παρελάσεων, Δοξολογίας στους Ιερούς Ναούς και καταθέσεις στεφάνων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Τα ανωτέρω ουδόλως απαξιώνουν ή μειώνουν τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής θα πραγματοποιηθούν:

 Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2020.

 Φωταγώγηση  όλων των  καταστημάτων  του  δημοσίου,  των Ο.Τ.Α.,  των  Ν.Π.Δ.Δ.  και  των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2020».

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)