Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Κορονοϊός: Γραμμή ψυχολογικής & συμβουλευτικής υποστήριξης λειτουργεί ο δήμος Καρπενησίου

Η πανδημία του κορονοϊού, εκτός από πρωτοφανής υγειονομική κρίση, προξενεί σειρά επιπτώσεων σε επίπεδο οικονομικό, ψυχολογικό, συναισθηματικό.dimos-tilefono-voitheia

Ο δήμος Καρπενησίου παρέχει εδώ και λίγες ημέρες ψυχολογική υποστήριξη σε όλους τους δημότες, με στόχο την εμψύχωση και την ενδυνάμωση όσων αντιμετωπίζουν πρόβλημα από τον διαρκή εγκλεισμό στο σπίτι, αλλά και λόγω των ριζικών μεταβολών που έχει υποστεί η καθημερινότητά τους (πχ σε επαγγελματικό επίπεδο).

Υπεύθυνη της Γραμμής Υποστήριξης είναι η Μαρία Κλέσιορα, Ψυχολόγος ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Μπορείτε να καλείτε για συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στο τηλ. 2237024796, καθημερινά, από τις 09:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι.dimos1

Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις δεκάδες αντίστοιχες γραμμές που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, οι περισσότεροι που ζητούν βοήθεια εκφράζουν γενικευμένο άγχος και στεναχώρια και δέχονται υποστήριξη ώστε να αποβάλουν τα αρνητικά τους συναισθήματα και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Λιγότερες είναι οι κλήσεις που δέχονται οι γραμμές τηλεφωνικής υποστήριξης σε περιοχές της χώρας που δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί κρούσματα του κορονοϊού. Στην περίπτωση αυτή, διαφοροποιείται ακόμη και το περιεχόμενο της επικοινωνίας καθώς όσοι καλούν, εκφράζουν ανησυχία για τα επαγγελματικά τους ή την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων. των οικογενειών τους κ.ο.κ.