Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Κοντογεώργος & Τασιός επιβεβαιώνουν την αναστολή του σχεδίου μετεγκατάστασης μεταναστών στο Καρπενήσι

Όπως όλα δείχνουν, δεν θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον προς το παρόν, η έλευση μεταναστών από τα νησιά του Αν. Αιγαίου στο Καρπενήσι. Ύστερα από τον σάλο και τις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ των «Ευρυτανικών Νέων», φαίνεται πως υπήρξαν παρεμβάσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και απετράπη (προσωρινά;) το σχέδιο μετεγκατάστασης μεταναστών.kontogeorgos-tasios-metan

Τα μεσημέρι της Παρασκευής (24/4) τα «Ε.Ν.» αποκάλυψαν παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη για το ζήτημα, που φαίνεται ότι διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στις νέες εξελίξεις. Για το θέμα αναμένονται ανακοινώσεις.

Εξάλλου, με σημερινές τους ανακοινώσεις, τόσο ο βουλευτής Ευρυτανίας, Κων/νος Κοντογεώργος, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, επιβεβαιώνουν ότι, τουλάχιστον προς ώρας, η άφιξη μεταναστών «παγώνει».

Από το γραφείο του βουλευτή Ευρυτανίας εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε σημερινή επικοινωνία του Βουλευτή με αρμόδιους Κυβερνητικούς φορείς, για το φλέγον θέμα μεταφοράς λαθρομεταναστών στο Καρπενήσι, υπήρξε διαβεβαίωση ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία έγγραφη συμφωνία με ξενοδοχειακή μονάδα στο Καρπενήσι για την φιλοξενία τους και διαρκούντων των περιοριστικών, δεν πρόκειται να γίνει καμία μεταφορά στην ενδοχώρα τουλάχιστον μέχρι και τις 4 Μαΐου, όπως διαβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων».

Την ίδια ώρα, ο αντιπεριφερειάρχης έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα:

«Όπως όλα δείχνουν το σχέδιο εγκατάστασης μεταναστών σε ξενοδοχεία αναστέλλεται επ' αόριστον. Η χαμηλόφωνη δουλειά και η σωστή συνεργασία της αυτοδιοίκησης με τους κεντρικούς φορείς έφερε αποτέλεσμα».

Συνεχής ενημέρωση...