Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Καρδαμπίκης για μετανάστες: «Κερδήθηκε μια πολύ μικρή μάχη - Πολύ δύσκολη η επανεκκίνηση της οικονομίας στην Ευρυτανία»

Με ένα σχόλιο 120 λέξεων, ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, πήρε θέση για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στον τόπο μας, με την έλευση μεταναστών -που, όπως φαίνεται, αναβάλλεται για την ώρα. Αναφέρθηκε δε και στην επόμενη ημέρα, που θα φέρει μεγαλύτερες δυσκολίες οικονομικής φύσης.kardampikis-2019-11

«Κερδήθηκε μια πολύ μικρή μάχη», ανέφερε για τους μετανάστες, σημειώνοντας πως «…όσοι φαντάζονται, ότι όλα θα είναι όπως πρώτα (σ.σ. στο εγγύς μέλλον), δυστυχώς θα εκπλαγούν».

Στο κείμενό του, ο δήμαρχος Αγράφων γράφει:

«ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…

Για την προσωρινή ακύρωση έλευσης προσφύγων στο Καρπενήσι δεν χρειάζονται, ούτε πανηγυρισμοί, ούτε αφορισμοί. Κερδήθηκε μια πολύ μικρή μάχη, αλλά ο πόλεμος είναι πολύ μακρύς και δύσκολος.

Η ύφεση της οικονομίας και το προσφυγικό θα είναι τα μεγάλα θέματα που θα απασχολήσουν την χώρα μας και την Ευρυτανία στο αμέσως προσεχές μέλλον. Όσοι φαντάζονται, ότι όλα θα είναι όπως πρώτα, δυστυχώς θα εκπλαγούν. Σε μια Ευρυτανία που είναι σε διαρκή ύφεση, με έναν πληθυσμό συνεχώς μειούμενο, με τα περισσότερα καταστήματα κλειστά, είναι πολύ δύσκολο να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομικής ζωής. Αν γίνουν και λάθη, αυτό πλέον θα είναι ακατόρθωτο.

Για να περάσουμε τα δύσκολα, χρειάζεται σχέδιο, αλληλεγγύη. ομόνοια, εφικτές προτάσεις και κυρίως προσομοίωση στην πραγματικότητα».