Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό στη Λαϊκή Αγορά του Καρπενησίου; (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά, ο δήμος Καρπενησίου είχε αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας της Στεγασμένης Λαϊκής (Δημοτικής) Αγοράς από τις 21 Μαρτίου, ως μέτρο πρόληψης για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.1

Από το Σάββατο 2 Μαΐου η λαϊκή αγορά άνοιξε ξανά, με τον δήμο να ανακοινώνει μέτρα και κανόνες για την ασφαλή λειτουργία της. Οι πάγκοι των παραγωγών (που είναι σαφώς λιγότεροι σε σύγκριση με τα Σάββατα προ πανδημίας) βρίσκονται σε αποστάσεις μεταξύ τους, ενώ σε κάθε εκθετήριο, με ευθύνη του παραγωγού, υπάρχει αλκοολούχο απολυμαντικό υγρού χεριών και γαντιών μιας χρήσης. Την ίδια στιγμή, συνεργεία του δήμου έχουν προχωρήσει σε απολύμανση και καθαρισμό των εγκαταστάσεων.

Ωστόσο, όπως διαπιστώνεται και από τα πλάνα από τη λειτουργία της αγοράς το Σάββατο 23/5, ο κανόνας παρουσίας ενός πελάτη ανά πάγκο, δεν εφαρμόζεται στην πράξη. Ιδίως τις ώρες αιχμής, νωρίς το πρωί, παρατηρούνται… «μπουλούκια» μπροστά από συγκεκριμένους πάγκους, ενώ ισχνή μειοψηφία είναι οι έμποροι που κάνουν χρήση μάσκας –παρότι είναι υποχρεωτική στον έκτακτο κανονισμό λειτουργίας.2

Ο δήμος έχει κλείσει με κορδέλες τη νότια είσοδο (από τα σκαλιά) στη λαϊκή αγορά και έχει τοποθετήσει υπεύθυνο κίνησης στην πλαϊνή είσοδο (που λειτουργεί και ως έξοδος), ώστε να ελέγχεται η ροή και ο όγκος των καταναλωτών. Το μέτρο εφαρμόστηκε, εν μέρει, τα προηγούμενα Σάββατα, όχι όμως και στις 23/5.

Η διασπορά του covid-19 μπορεί να παρουσιάζει πτωτική πορεία στη χώρα μας, και στο Καρπενήσι (και όλο τον νομό Ευρυτανίας) να μην έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα, ωστόσο απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση και τήρηση των κανόνων, ώστε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο.

Για τη λειτουργία της δημοτικής αγοράς Καρπενησίου μίλησε στα «Ευρυτανικά Νέα» ο αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Σβερώνης.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

3

4

5