Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Γεγονός η επανεκκίνηση της εστίασης στην Ευρυτανία, ύστερα από 72 ημέρες - Βγήκαν τα τραπεζάκια στο Καρπενήσι

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, τα καταστήματα της εστίασης μετά από... 72 μέρες "λουκέτου" που επέβαλαν τα μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.plateia-kathismata-may2020

Eικόνα από την κεντρική πλατεία Καρπενησίου, νωρίς το πρωί της Δευτέρας 25/5

Στο Καρπενήσι, τα τραπεζοκαθίσματα βγήκαν ξανά σε πεζοδρόμια και πλατείες, με τους καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους σε καφέ, ταβέρνες, εστιατόρια, μεζεδοπωλεία κλπ να εργάζονται πυρετωδώς στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ώστε οι επιχειρήσεις τους να λειτουργήσουν κανονικά.

Βέβαια, οι συνθήκες λειτουργίας είναι λίαν διαφορετικές, καθώς οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναδιατάξουν τους χώρους τους, προσαρμοζόμενες στα υγειονομικά μέτρα. Οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών πρέπει να είναι οι ακόλουθες: α) όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,70 μ., β) όταν τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στο 1,10 μ. και γ) όταν τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται σε 1,70 μ.

Έτσι, οι επιχειρηματίες επιστράτευσαν τις… μεζούρες ώστε να είναι νομότυποι, ενώ το πρωί της Δευτέρας (25/5), υπάλληλοι του δήμου Καρπενησίου βγήκαν για ελέγχους τήρησης της προβλεπόμενης χωρικής ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί το εάν και κυρίως υπό ποιες προϋποθέσεις θα διατεθεί στα καταστήματα εστίασης επιπλέον ημιυπαίθριος χώρος για τραπεζοκαθίσματα. Συζητήσεις και διχογνωμίες προκαλεί δε η πρόταση για πεζοδρόμηση της οδού Ζηνοπούλου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την επανέναρξη της εστίασης, με δηλώσεις, προτάσεις και προβληματισμούς των επιχειρηματιών, θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα της Τετάρτης 27 Μαΐου 2020