Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ο δήμος Καρπενησίου θέλει να «...δούμε την πόλη αλλιώς» και οργανώνει σειρά δράσεων για τον μήνα Ιούνιο - Όσα θα γίνουν

Μήνας αφιερωμένος στο περιβάλλον και το Καρπενήσι θα είναι ο Ιούνιος. Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ, ο δήμος θα οργανώσει ποδηλατοδρομία, φυτεύσεις λουλουδιών κ.ά.podilato-louloudia-edited1

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και τα μέτρα που λαμβάνονται για να σταθεί η κοινωνία ξανά στα πόδια της, δεν μπορεί να μην λαμβάνουν υπόψη μια ακόμη κρίσιμη παράμετρο, αυτήν της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Για τον λόγο αυτό, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ανέλαβε πρωτοβουλία για να «…κερδίσουμε ξανά τις πόλεις μας και τις ζωές μας, όπως νικήσαμε τον κορονοϊό», όπως αναφέρει.

Τι θα γίνει στο Καρπενήσι

Ο δήμος Καρπενησίου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ, έχει ήδη προγραμματίσει εκδηλώσεις - δράσεις για τις αρχές του ερχόμενου μήνα, ενώ το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 6.00 το απόγευμα, θα οργανωθεί ποδηλατοδρομία, με αφετηρία τη θέση «Ρίζωμα» και τερματισμό την πλατεία, μέσω περιφερειακής διαδρομής.

Στις 5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος, θα γίνουν ανθοφυτεύσεις στο κέντρο της πόλης, ενώ δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία θα «υιοθετήσουν» πάρκα και χώρους πρασίνου. Θα γίνουν, ακόμα, παρεμβάσεις εθελοντικού καθαρισμού, καλέσματα μέσω κοινωνικών δικτύων κ.α.podilato-louloudia-edited2

«Έξι (6) για έξω! Το "δημοφιλές" sms άφησε κάτι καλό, έβγαλε τον κόσμο στη φύση, στους δρόμους, στα στενά. Περίπατοι έστω μοναχικοί, διαδρομές στην πανέμορφη φύση, μπήκαν στην καθημερινότητά μας.

Κι αυτό θέλουμε να παραμείνει! Να γίνει τρόπος ζωής, να δούμε την πόλη μας αλλιώς! Στο πλαίσιο αυτό, αφιερώνουμε τον Ιούνιο μήνα στο περιβάλλον, στην πόλη μας, κάνοντας 6 δράσεις για όλους εμάς... για να δούμε την πόλη μας αλλιώς», δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα η αντιδήμαρχος Καρπενησίου, κα Σοφία Ζαλοκώστα.

To πλήρες πρόγραμμα των δράσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.