Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Με ανακατανομή του προσωπικού καθαριότητας από τον δήμο Καρπενησίου, το άνοιγμα των σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης

Στις απαιτούμενες ενέργειες για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης προχώρησε, το προηγούμενο διάστημα, ο δήμος Καρπενησίου. Με «οδηγό» τα πρωτόκολλα που τηρούνται σε γυμνάσια και λύκεια και με -αναγκαστικές- τροποποιήσεις στον σχεδιασμό, οι άνθρωποι του δ. Καρπενησίου εκφράζουν αισιοδοξία ότι η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί ομαλά.4o-dimotiko-dialeimma-arxeio

«Ακολουθούμε μια σειρά από ενέργειες που θα διασφαλίσουν την επόμενη ημέρα της επανεκκίνησης των σχολείων μας», δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα η αντιδήμαρχος Παιδείας του δ. Καρπενησίου, κα Σοφία Ζαλοκώστα. Οι μαθητές Δημοτικών, Νηπιαγωγείων, Παιδικών Σταθμών και Ειδικών Σχολείων επέστρεψαν στις σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020.

Το προηγούμενο διάστημα, εξηγεί, συνεργεία του δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό (κόψιμο χόρτων κ.ά.) των προαύλιων χώρων των σχολείων, ενώ εν συνεχεία θα μπουν σε εφαρμογή τα «πακέτα φροντίδας», όπως λέει, για κάθε σχολεία. Αυτά περιέχουν, σημειώνει η αντιδήμαρχος, ποσότητες αντισηπτικών σκευασμάτων, μάσκες προστασίας, γάντια μιας χρήσης και καθαριστικά είδη απολύμανσης.

Η «εξίσωση» που καλείται να λύσει ο δήμος Καρπενησίου έχει να κάνει, κυρίως, με τη διάθεση του προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες. Ύστερα από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, καθαρίστριες από τα δημοτικά είχαν εκτάκτως παραχωρηθεί στη Δευτεροβάθμια, ώστε σε καθημερινή βάση να γίνονται στους σχολικούς χώρους εντατικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις. Πλέον, οι ανάγκες είναι αυξημένες, για αυτό και ο προγραμματισμός αλλάζει.

«Το προσωπικό καθαριότητας αναδιανέμεται και δημιουργούμε νέες ομάδες για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών. Θα προσπαθήσουμε να μην ‘χάσουμε’ σε ποιότητα και αποτελεσματικότητα καθαρισμού», δηλώνει σχετικά η κα Ζαλοκώστα, που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο έκτακτων προσλήψεων προσωπικού· το υπουργείο, άλλωστε, παραχωρεί το σχετικό δικαίωμα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν προκύψει.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος εκφράζει την πεποίθηση ότι η επάνοδος των μαθητών/τριών θα γίνει χωρίς προβλήματα, με τον δήμο Καρπενησίου να έχει τη συνδρομή και συνεργασία των διευθυντών και εκπαιδευτικών των σχολείων, καθώς και της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης ν. Ευρυτανίας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ