Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) "Πλημμύρισε" ποδήλατα το Καρπενήσι, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου - Η ποδηλατοδρομία του δήμου

podilatodromia-june1

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (3/6) και στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ, ο δήμος Καρπενησίου οργάνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης, ποδηλατοδρομία για να «…δούμε την πόλη αλλιώς».

Εκατοντάδες ποδηλάτες, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν στις 18.00 στη θέση «Ρίζωμα», στον κόμβο της ανατολικής εισόδου, με τον δήμαρχο Καρπενησίου, Νίκο Σουλιώτη, να δίνει την εκκίνηση.

Έγιναν δύο διαδρομές: η μεν πρώτη απευθύνονταν στα μικρά παιδιά και τερμάτισε στην κεντρική πλατεία και η δεύτερη εκτεινόταν νότια στον περιφερειακό δρόμο (10χλμ), με τερματισμό επίσης στο κέντρο της πόλης. Άνδρες της αστυνομίας ρύθμιζαν την κυκλοφορία και έδιναν προτεραιότητα στους ποδηλάτες, σε κομβικά σημεία της διαδρομής.

Η ποδηλατοδρομία δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα αλλά σκοπό είχε να στείλει το μήνυμα πως η πόλη μπορεί να προσφέρει και άλλες επιλογές μετακίνησης, είτε για πρακτικούς λόγους είτε για μια απλή βόλτα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 5 Ιουνίου, ο δήμος Καρπενησίου θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με μαθητές/τριες των δημοτικών σχολείων να γεμίζουν με χρώματα και αρώματα τις σχολικές αυλές, φυτεύοντας λουλούδιαpodilatodromia-june2podilatodromia-june3podilatodromia-june5