Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Πότε ανοίγει ξανά το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου. Με όρους και κανόνες η χρήση των πισινών για το κοινό

Στη διάθεση του κοινού, αθλούμενων - μελών των κολυμβητικών συλλόγων της πόλης, θα είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καρπενησίου. kolimbitirio-apo-psila-agones1

Η χρήση των πισινών θα γίνεται με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου υγιεινής και ασφάλειας που ορίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τονίζει ο δήμος, που προχώρησε σε συντήρηση και καθαρισμό των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου.

Το διαφορετικό στοιχείο, λόγω των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, θα είναι το ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και τις 28 Αυγούστου, τη στιγμή που κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ανέστελλε τη λειτουργία του. Φέτος, ο δήμος, δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Σβερώνης, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, αποφάσισε να διατηρήσει ανοικτό το κολυμβητήριο, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στους δημότες να μπορούν να αθλούνται στο νερό, ύστερα από τον δύσκολο χειμώνα που προηγήθηκε λόγω πανδημίας. Σημειώνει δε ότι οι εργασίες αναβάθμισης που είχαν προγραμματιστεί στις εγκαταστάσεις, θα γίνουν από τον Σεπτέμβριο.

Η επαναλειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών ανά την επικράτεια προϋποθέτει την λήψη και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού στις εγκαταστάσεις τους, σημειώνει η ΓΓΑ, με τον δ. Καρπενησίου να προτίθεται να ακολουθήσει πιστά τα προβλεπόμενα, προσθέτει ο αντιδήμαρχος. Θα ισχύει, μεταξύ άλλων, ο κανόνας του μέγιστου αριθμού λουομένων που μπορεί να βρίσκεται κάθε στιγμή εντός του νερού (1 άτομο ανά 10 τμ), η χρήση μέσων προστασίας για αθλούμενους και προπονητές κ.α.