Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Συνελήφθησαν δύο Ρομά για την ληστεία ηλικιωμένης στα Χρύσοβα Ευρυτανίας. Αναζητούν τον τρίτο δράστη της παρέας

asty2020

Με περίσσιο θράσος, σε ένα από τα απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας, στο χωριό Χρύσοβα Αγράφων, διάλεξαν τρεις Ρομά να ληστέψουν μία γριούλα 83 ετών.

Με τη μέθοδο της απασχόλησης, υποκρινόμενοι τους εμπόρους προϊόντων, κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, όμως, αντελήφθη γρήγορα τι είχε συμβεί και ειδοποίησε την αστυνομία Καρπενησίου, οι άνδρες της οποίας οποίοι κατάφεραν σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αγρινίου, να εντοπίσουν τους δύο από τους τρεις δράστες και να τους συλλάβουν.

Πάνω τους βρέθηκαν και τα 1.500 ευρώ, τα οποία επιστράφηκαν στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

"Εξιχνιάσθηκε άμεσα κλοπή από οικία ηλικιωμένης, στην περιοχή των Αγράφων Ευρυτανίας. Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους. Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ που αφαίρεσαν.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση κλοπής σε οικία ηλικιωμένης, η οποία διαπράχθηκε χθες (05-06-2020) το πρωί, στην περιοχή των Αγράφων Ευρυτανίας. Ταυτοποιήθηκαν τρεις (3) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Στο πλαίσιο εκτεταμένων αναζητήσεων που διενεργήθηκαν,από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας, εντοπίσθηκαν λίγες ώρες μετά στο Αγρίνιο και συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δύο εκ των κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισαν την ηλικιωμένη στην οικία της και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από τσάντα που βρισκόταν στο εσωτερικό αυτής, το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Ανωτέρω χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στην νόμιμη κάτοχό του.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου”.