Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Πανελλαδικές 2020. Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας άνοιξε σήμερα η αυλαία στα ΓΕΛ - Δείτε το θέμα της έκθεσης

Η αυλαία των Πανελλαδικών άνοιξε το πρωί της Δευτέρας (15/6) για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, ως είθισται κάθε χρόνο με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Θα ακολουθήσουν την Τρίτη (16/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ με τα Νέα Ελληνικά.

gel-karpenisi-arxeio12

Στη διαδικασία των Πανελλαδικών εισήλθαν σήμερα περισσότεροι από 110 υποψήφιοι από τα γενικά λύκεια (ΓΕΛ και Λυκειακές Τάξεις) του ν. Ευρυτανίας, ενώ αύριο θα εξεταστούν περίπου 50 μαθητές του ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Συνολικά, σε επίπεδο επικράτειας, οι υποψήφιοι αγγίζουν τις 100.000, ενώ θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 77.970 άτομα.

Πιο αναλυτικά, αυξημένος είναι φέτος ο αριθμός των υποψηφίων των Πανελλαδικών στην Ευρυτανία, που φθάνει σε αριθμό τους 164. Περισσότεροι από τους μισούς (87 στο σύνολο) είναι μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, ενώ σε 50 ανέρχονται οι υποψήφιοι του ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Ακόμα, 10 υποψήφιοι προέρχονται από τις Λυκειακές Τάξεις Γρανίτσας, 10 από τις Λ.Τ. Ραπτοπούλου και 6 από τις Λ.Τ. Κερασοχωρίου· ένας μαθητής συμμετέχει στις εξετάσεις από τις Λ.Τ. Φουρνά.

Τα θέματα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (νέο σύστημα)

Τα θέματα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (παλιό σύστημα)