Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ. Ξεκίνησαν οι «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη»

Η καμπάνια δημιουργικότητας και φιλαναγνωσίας για παιδιά έχει ήδη ξεκινήσει από την περασμένη Κυριακή 24 Ιουνίου και θα συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα Αυγούστου.

basiki bibliothiki

Όπως είχαν γράψει τα «Ευρυτανικά Νέα» (αρ. φυλ. 499/6-6-2012) η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου, μαζί με 67 ακόμη Βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα, συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι από την αστική μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library».

Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν διάφορες δράσεις σχετικές με βιβλία, εικαστικά, φαντασία, έρευνα και παρατήρηση. Ήδη από την Παρασκευή 22 Ιουνίου τα μικρά παιδιά, ηλικίας 5 έως 12 ετών, μπορούν να επισκεφθούν την Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης, (από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι) και να δηλώσουν συμμετοχή στις δραστηριότητες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της καμπάνιας. Οι λιλιπούτιοι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος μαζί με τους γονείς, καθώς η καμπάνια είναι «ανοικτή» και προς τους μεγάλους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους, ωστόσο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, απαιτείται «οι συμμετέχοντες να είναι πάντα εφοδιασμένοι με καλή διάθεση και χαμόγελο». Εντωμεταξύ, απαραίτητη είναι και η προεγγραφή των ενδιαφερόμενων, ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, αφού σε όλες τις δράσεις υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, το κοινό μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http://www.libver.gr:4549/, όπου έχει αναρτηθεί ολόκληρο το πρόγραμμα της εκστρατείας, καθώς και να επικοινωνεί με τον υπεύθυνο κ. Γιώργο Ντουφεκιά, στο τηλέφωνο 23270-80269 και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .