Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

"Καλά τα οικονομικά του δήμου". Ο δήμαρχος Καρπενησίου στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ

Ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ

mpakogisnnis-kostas234

Ο δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012, στην Αθήνα.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η πορεία χρηματοδοτήσεων των δήμων από τους ΚΑΠ και τη ΣΑΤΑ, καθώς επίσης και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η τοπική αυτοδιοίκηση διέρχεται μια μεγάλη οικονομική κρίση.

Οι συνεχείς περικοπές των χρηματοδοτήσεων εκ μέρους του κράτους, που ξεπερνούν το 50%, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του θεσμού και οι δήμαρχοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διασφαλίσουν, έστω στοιχειωδώς, τη λειτουργία των δήμων σε όλη την Ελλάδα. 

Ως μέλος της Επιτροπής, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, ενημέρωσε το σώμα για τα οικονομικά του δήμου Καρπενησίου, τονίζοντας ότι η διαχείριση που συντελείται στον δήμο, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής, στη Δημοτική Αρχή να κρατηθεί ζωντανή, αλλά απαιτείται σκληρή διαχείριση για να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον.