Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή η εκδήλωση μνήμης από την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ - Και φέτος χωριστά η επέτειος για τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα, Κυριακή 19 Μάη, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) τίμησε στους Κορυσχάδες την ίδρυση της ΠΕΕΑ το 1944, της κυβέρνησης της ελεύθερης Ελλάδας. Η εκδήλωση, παρουσία 80 και πλέον ατόμων, ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση στις 11:30 το πρωί.

"...Της "κυβέρνησης του Βουνού", όπως έμεινε στην ιστορία. Ήταν το  αποκορύφωμα της ΕΑΜικής Αντίστασης η οποία αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τον στήριξε και στηρίχτηκε από αυτόν. Τον ενέπνευσε. Ξύπνησε τις αστείρευτες δυνάμεις του και γι αυτό μεγαλούργησε στην Κατοχή", τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε ο Γραμματέας περιοχής Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ Μπασδέκης Κώστας, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο


Να σημειώσουμε ότι ο αντίστοιχος εορτασμός μνήμης των άλλων φορέων, που διοργανώνει ο δήμος Καρπενησίου, θα γίνει την Κυριακή 26 Μαΐου.