Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας: Δυο μήνες χωρίς επίσημες αναμετρήσεις

Πώς φτάσαμε από την επιτροπή ελέγχου των (ακατάλληλων εν τέλει) γηπέδων του Δήμου Αγράφων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που έβαλε “στοπ” στην τέλεση αγώνων σε αυτά. Μπαράζ ανακοινώσεων και επιστολών. Διαβάστε όλα τα γεγονότα που κάλυψαν τα “Ευρυτανικά Νέα”.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και αλλάζουν τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα Ευρυτανίας να βρίσκεται ακόμα στο “αέρα”!! 
KRENTHAGRAFA-GHPEDO

Η αρχή έγινε με την Αποκεντρωμένη διοίκηση τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία απαίτησε να μην γίνεται αγώνας σε γήπεδο που δεν έχει άδεια καταλληλότητας. Έτσι, όπως ήταν φυσικό ορίστηκε ειδική επιτροπή αποτελούμενη από τους: 
1. Μπάκανο Παναγιώτη, Πολιτικός Μηχανικό της Π.Ε. Ευρυτανίας, ως Πρόεδρος (Αναπληρωτής ανέλαβε ο κ. Π. Βονόρτας), 

2. Κιούση Παναγιώτη, Υποδιοικητής της Α.Τ. Καρπενησίου, 

3. Φυσέκη Στέργιο, Πυραγός της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, 

4. Φεγγούλη Βασιλική, εκπρόσωπος του Δήμου Αγράφων και 

5. Κατσαδούρο Κωνσταντίνο, εκπρόσωπος της  Ε.Π.Σ.Ε, η οποία προέβη σε ελέγχους στα γήπεδα του Δήμου Αγράφων (Κερασοχώρι, Φραγκίστα, Παλαιοκατούνα, Γρανίτσα, Ραπτόπουλο).

Ακατάλληλα τα γήπεδα των Αγράφων
Το πόρισμα ήταν αρνητικό, καθώς τα γήπεδα κρίθηκαν ακατάλληλα για να φιλοξενήσουν αγώνες και έτσι η ΕΠΣ Ευρυτανίας “αναγκάστηκε” να διακόψει το πρωτάθλημα, νωρίτερα από ότι υπολόγιζε για τις γιορτές των Χριστουγέννων. 
Το πρώτο ερώτημα που “γεννήθηκε” ήταν γιατί να γίνουν τώρα οι έλεγχοι από τη στιγμή που στην προκήρυξη γράφει ότι γίνονται ΜΟΝΟ Ιούλιο-Άυγουστο. Το αν τόσα χρόνια παίζαμε σε αυτά τα γήπεδα, γιατί όχι και τώρα ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ. Κάποια στιγμή πρέπει να το χωνέψουμε καλά πως όλα πρέπει να κάνουμε το σωστό και όχι το συνηθισμένο. Οι ομάδες των Αγράφων (Κρέντη, Φραγκίστα και Δόξα Ραπτοπούλου, που αγωνίζονται στην Α΄ ΕΠΣ) ξεκαθάρισαν πως ΔΕΝ θα έρθουν να παίξουν στο Καρπενήσι -που έχει γήπεδα με άδεια- παρά την προθυμία από την Ευρυτανική Ένωση, να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης.

Άδεια μέσω τροποποίησης
Στη συνέχεια, ήρθε η τροποποίηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία όμως πήρε την απόφαση ΧΩΡΙΣ να λάβει υπόψην όμως το πρακτικό του ελέγχου. Δεν γίνεται άλλωστε να προτρέπει τις ομάδες να παίξουν σε ακατάλληλα γήπεδα. Ποιος άλλωστε θα έπαιρνε την ευθύνη σε τυχόν άσχημο συμβάν;

“Στοπ” από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Πριν δέκα ημέρες περίπου, η Γενικής Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κα. Καλλιόπη Γερακούδη κοινοποίσε στην ΕΠΣ απόφαση ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων υπόψην το “Πρακτικό της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Νομού Ευρυτανίας”.

Επανέναρξη στις 26/1
Η επιτροπή διεξαγωγής του πρωταθλήματος, μέσω του Προέδρου της Θανάση Τσατσαράγκου, παίρνοντας υπόψην την τελεσίδικη απόφαση της Αποκεντρωμένης αποφάσισε την επανέναρξη του πρωταθλήματος για τις 26 Ιανουαρίου με έδρα των σωματείων από τον Δήμο Αγράφων τα γήπεδα του Καρπενησίου. Όμως, ακόμα και με την οικονιμική διευκόλυνση, οι σύλλογοι αυτοί δεν αποχωρίστηκαν τις έδρες τους. Μάλιστα, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ κ. Γιώργος Παπαντζίμας ζήτησε από τον κ. Τσατσαράγκο από την περασμένη Τρίτη (τουλάχιστον) 21/1 να αναβάλλει για μια ακόμα εβδομάδα το πρωτάθλημα, προκειμένου να εξαντλήσει τα περιθώρια τέλεσης των αγώνων στις φυσικές έδρες των ομάδων. 

Επιστολή της ΕΠΣ προς την ΕΠΟ
Μάλιστα, απέστειλε και έγγραφο στην ΕΠΟ (το υπογράφουν ο Πρόεδρος κ. Πεταρούδης και ο Γραμματέας κ. Βονόρτας), με το οποιο ζητά από την Ομοσπονδία να μεσολαβήσει στην Γ. Γ. Αθλητισμού να μην ισχύσουν οι άδειες για φέτος! Λογική ή όχι αυτή η κίνηση, δεν έπρεπε μήπως να γίνει νωρίτερα;Ο Πρόεδρος της επιτροπής του πρωταθλήματος παρέμεινε σταθερός διευκρινίζοντας πως οποίες ομάδες δεν κατεβούν να αγωνιστούν θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις. 

Το έγγραφο αναφέρει «Χορήγηση άδειας λειτουργίας σε γήπεδα που δεν είχαν ποτέ αδειδοτηθεί»
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Σας γνωρίζουμε ότι τα γήπεδα της περιοχής του Δήμου Αγράφων (Δυτ. Φραγκίστας, Αγίου Προκοπίου Παλαιοκατούνας, Γρανίτσας, Κερασοχωρίου και Ραπτοπούλου) δεν είχαν πάρει ποτέ στο παρελθόν άδεια λειτουργίας αλλά φιλοξενούσαν ως έδρες τους αγώνες του Πρωταθλήματος σύμφωνα με το εκάστοτε ετήσιο πρόγραμμα της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων Ν. Ευρυτανίας, με το από 4-12-2013 πρακτικό της, εισηγήθηκε την μη χορήγηση άδεια λειτουργίας στα παραπάνω γήπεδα και η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, με σχετικές αποφάσεις δεν χορήγησε επίσης άδεια λειτουργίας στις αναφερόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ύστερα από τα παραπάνω και έχοντας υπ΄ όψιν σας και το 337/27-12-2013 ΦΕΚ, άρθρο 16 παρ. 5 και επειδή υπάρχει δυσκολία έως αδυναμία για την ολοκλήρωση του σε εξέλιξη Πρωταθλήματος παρακαλούμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας, να έλθετε σε επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο για τυχόν παρέκκλιση και χορήγηση  της απαιτούμενης άδειας μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014. Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και τις όποιες ενέργειες σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Καρπενήσι 22-01-2014

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Πεταρούδης και ο Γενικός Γραμματέας Διονύσης Βονόρτας

Επιστολή και η Κρέντη
Η διοίκηση της Κρέντης με επιστολή προς την ΕΠΣ Ευρυτανίας και την επιτροπή ελέγχου τονίζει πως η επιτροπή δεν ήλεγξε ΠΟΤΕ τα αποδυτήρια, καθώς ήταν κλειδωμένα και ζητά να ελεχθεί ξανά λεπτομερώς, καθώς θεωρούν πως πληροί τις προϋποθέσεις. Σχολιάζει πως το «θέμα της πυρασφάλειας τακτοποιείται», ενώ θα έπρεπε ήδη να υπάρχει, ενώ και το «θέμα περίφραξης» διορθώνεται ενώ θα έπρεπε να είναι φτιαγμένη.

Η επιστολή αναφέρει
Έπειτα από την κοινοποίηση προς τον Δήμο Αγράφων εγγράφου για την καταλληλότητα του γηπέδου Κερασοχωρίου και μετά από διαλογική συζήτηση των μελών του Δ.Σ., ο Πρόεδρός του Λάππας Κωνσταντίνος, ο οποίος φέρει τα κλειδιά των αποδυτήριων, μας είπε ότι ουδέποτε η επιτροπή ζήτησε τα κλειδιά και πως δεν έγινε επίσκεψη της επιτροπής μέσα στους χώρους των αποδυτήριων και στο χώρο των διαιτητών.

Ο χώρος των αποδυτηρίων πιστεύουμε πως είναι κατάλληλος, διότι διαθέτουν τουαλέτες, θερμοσίφωνες και ντουζιέρες, όπως τουαλέτες και ντουζιέρες διαθέτει και ο χώρος των διαιτητών. 

Ιατρείο με εξοπλισμό για πρώτες βοήθειες πάντα διαθέτουν οι ομάδες, όπως και ο εκάστοτε ιατρός που παραβρίσκεται κατά την διεξαγωγή του αγώνα.  Η πυρασφάλεια πιστεύουμε ότι με την αγορά του απαραίτητου αριθμού πυροσβεστήρων, τακτοποιείται, η δε περιμετρική περίφραξη στα σημεία που είναι κατεστραμμένη με μια παρέμβαση διορθώνεται και η καταπτώσεις που δημιουργήθηκαν σε τμήμα αυτής, εύκολα απομακρύνονται. 

Παρακαλούμε την ΕΠΣ Ευρυτανίας, να κάνει μια επίσκεψη με τον εκπρόσωπο της και την υπόλοιπη επιτροπή στο χώρο των αποδυτηρίων για νέα διαπίστωση. Θα είναι εκεί και ο Πρόεδρος της ομάδας με τα κλειδιά των αποδυτήριων, φιλοξενούμενης, γηπεδούχου ομάδας και διαιτητών. Πιστεύουμε πως θα διαπιστώσουν τα απαραίτητα που διαθέτει για τις εγκαταστάσεις για να δοθεί άδεια διεξαγωγής αγώνων.

Εάν δεν δοθεί προσωρινή άδεια καταλληλότητας του γηπέδου θα είναι άδικο για τους ποδοσφαιριστές και το σύνολο της ομάδας να μας αναγκάσουν να μεταβούμε ως έδρα στο Καρπενήσι. Στην περίπτωση αυτή η απάντηση μας θα είναι αρνητική.

Σας παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε το συντομότερο δυνατόν.

Για το Δ.Σ. ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Λάππας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Μόνη λύση για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα είναι να διεξαχθεί το πρωτάθλημα στο Καρπενήσι. 
Το ζήτημα είναι σοβαρό, καθώς αν δεν διεξαχθεί κάποια αναμέτρηση σε διάστημα 2,5 μηνών τον τίτλο κατακτά η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας: ο ΑΠΟΚ.