Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Έγινε η εκκίνηση του BIKE ODYSSEY 2014, στην Ήπειρο. Οι διαδρομές εντός Ευρυτανίας

Δόθηκε χθες η εκκίνηση για το Bike Odyssey 2014, στη Λάιστα Ιωαννίνων. Οι ομάδες ξεκίνησαν τον πρόλογο που αποτελούταν από δυο γύρους των 6 χλμ ο κάθε ένας, στις 11 το πρωί, ενώ παράλληλα εξελίχθηκε και ο μονοήμερος αγώνας «CircuitΛάιστας» που περιελάμβανε πέντε κυκλικές διαδρομές των ίδιων χιλιομέτρων.

laista-bike-odyssey

Ο καιρός ευνοϊκός, με καλή θερμοκρασία, βοήθησε τους αθλητές να φέρουν εις πέρας τον αγώνα χωρίς δυσκολίες. Οι απονομές (φωτο) έγιναν αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, με έντονη τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού.

Οι ευρυτανικές διαδρομές

Όπως έχουν γράψει ήδη τα «Ευρυτανικά Νέα», ο αγώνας θα διαρκέσει συνολικά οκτώ (8) ημέρες, με τους αθλητές (χωρισμένοι σε ομάδες των δύο) να διανύουν 600 χιλιόμετρα στην καρδιά της Πίνδου, με κατάληξη την Αμφίκλεια, στις 29/6, και διασχίζοντας μεταξύ άλλων χωριά και περιοχές της Ευρυτανίας.

Το 3ο ετάπ του Bike Odyssey ξεκινάει από το Ανθηρό Αργιθέας και καταλήγει στο χωριό των Αγράφων μέσα από μια διαδρομή 56χλμ, με τους αθλητές να κινούνται παράλληλα του Αγραφιώτη.

Το 4ο στάδιο του αγώνα, το μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό, διεξάγεται εξολοκλήρου σε ευρυτανικό έδαφος. Με αφετηρία τα Άγραφα, οι αναβάτες θα καλύψουν απόσταση 114 χλμ μέχρι το Κρίκελλο. Μεταξύ άλλων θα περάσουν από τη Δάφνη, θα διασχίσουν κάθετα τον Μέγδοβα, θα φθάσουν στους Δομιανούς και την Αγία Παρασκευή, προτού καταλήξουν στην Αγία Τριάδα.

Από εκεί θα ακολουθήσουν πορεία ανατολικά του Βελουχιού, θα περάσουν από τη θέση «Βράχος» και ύστερα θα κινηθούν νότια, περνώντας δυτικά του Αγ. Νικολάου και καταλήγοντας, μέσω δασικού δρόμου, στο Κρίκελλο.

Στο 5ο ετάπ οι ομάδες θα ξεκινήσουν από το Κρίκελλο, θα φθάσουν στους Στάβλους και από εκεί, από την κορυφογραμμή της Σαράνταινας, θα περάσουν στα χωριά της Γκιώνας και των Βαρδουσίων.

Από το Κρίκελλο, μάλιστα, θα γίνει η εκκίνηση ενός ακόμα αγώνα που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τα τρία τελευταία ετάπ του Bike Odyssey. Ο αγώνας θα έχει διάρκεια τριών ημερών και η εκκίνηση θα γίνει την Παρασκευή 27 Ιουνίου. Ο τερματισμός θα γίνει στις 29/6 στην Αμφίκλεια.

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης για την Ευρυτανία είναι τα «Ευρυτανικά Νέα» και το www.evrytanika.gr.