Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ. Άρχισε η υποβολή των Μηχανογραφικών. Πότε αναμένονται οι βαθμοί - Στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

Από χθες Τρίτη 24 Ιουνίου ως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ανάμεσά τους και οι 120 υποψήφιοι των λυκείων της Ευρυτανίας, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.).

likeio-gel-karpenisi

Η προθεσμία είναι αποκλειστική και όπως επισημαίνεται, μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του. Οι υποψήφιοι έχουν κληθεί από τις 18 Ιουνίου να προσέλθουν στο λύκειό τους προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ο οποίος τους είναι χρήσιμος για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους.

Έτσι, από χθες μπορούν (με το password και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων) να επισκέπτονται την ηλεκτρονική  διεύθυνση exams.it.minedu.gov. gr. Ωστόσο, έως την ανακοίνωση των βαθμών, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερώνονται, να μελετούν και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους, κάνοντας ΜΟΝΟ προσωρινή αποθήκευση (πρόχειρο μηχανογραφικό). Από την ανακοίνωση των βαθμών έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να «κλειδώσουν» το τελικό τους Μηχανογραφικό, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, επιλέγοντας «ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ». Μετά από αυτό το βήμα το μηχανογραφικό δελτίο καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και δεν είναι δυνατή καμία τροποποίηση.

Την ερχόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα

Την ίδια στιγμή, η αποστολή των αποκομμάτων και των καταστάσεων με τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις προς τα Λύκεια, προγραμματίζεται περίπου για την Κυριακή 29 Ιουνίου, ώστε οι βαθμοί να ανακοινωθούν στα σχολεία την 1η ή το αργότερο τη 2η Ιουλίου. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Στις 11 Σεπτεμβρίου η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Όπως κάθε χρόνο, τελικά, στις 11 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει εφέτος η επόμενη σχολική χρονιά, καθώς σύμφωνα με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι αποσπάσεις και μεταθέσεις καθηγητών ώστε να ξεκινήσει νωρίτερα το σχολικό έτος (προβλέπονταν για τις 8/9), ενώ στη χώρα μας οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν θεσμοθετημένες χειμερινές διακοπές όπως σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στη θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών (30η Ιανουαρίου 2015), «…δεν θα αποτελεί ημέρα αργίας για τα σχολεία, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικέςμονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής κατά την οποία θα γίνεται εκκλησιασμός και ακολουθείται πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα», τονίζεται στην απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος.