Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Οι 8 που προσλαμβάνονται μέσω του προγράμματος ΤΟΠΣΑ. Υποβλήθηκαν 46 αιτήσεις - Τα ονόματα των... τυχερών

Τα «Ευρυτανικά Νέα» δημοσιεύουν τα ονόματα των οκτώ (8) εξωτερικών συνεργατών που προσλαμβάνονται στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΟΠΣΑ.

topsa1

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας (αρ. φυλ. 602/4-6-2014), το πρόγραμμα (Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση) Τοπ.Σ.Α. υλοποιείται σε συνεργασία με τον δήμο Καρπενησίου κατά 15%, τον δήμο Αγράφων κατά 15%, το Επιμελητήριο Ευρυτανίας και άλλους φορείς, είναι προϋπολογισμού 192.000 ευρώ και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Από το πρόγραμμα που προβλέπεται συμβουλευτική, σεμινάρια και καθοδήγηση ανέργων για την εύρεση εργασίας, θα ωφεληθούν συνολικά 60 άνεργοι, οι οποίοι και έχουν ήδη επιλεγεί, σύμφωνα με το ΙΝΕ Στερεάς Ελλάδας, που αποτελεί έναν από τους συνεργαζόμενους φορείς. Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα λάβουν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος πιστοποίηση συμμετοχής και σε μελλοντικά προγράμματα επιχορηγήσεων νέων επιχειρήσεων ή την πρόσληψη ανέργων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα προηγούνται.

Τα ονόματα

Όσον αφορά τώρα τα 8 άτομα που θα παρέχουν τις συμβουλευτικές τους υπηρεσίες, θα απασχοληθούν σποραδικά (για λίγες ώρες εργασίας) για διάστημα πέντε (5) μηνών και θα λάβουν συνολικά 45.000 ευρώ -ήτοι 5.600 ευρώ περίπου έκαστος- ποσό το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Ευρυτανικών Νέων», το δεκαήμερο που διήρκησε η υποβολή των αιτήσεων κατατέθηκαν συνολικά 46 αιτήσεις• 20 από άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και 26 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.).

Από τους υποψηφίους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αναμένεται να προσληφθούν οι Βασιλική Γκορόγια, Παρασκευή Κόγια, Αμαλία Ζαλοκώστα και Αλέξιος Καντλής (Π.Ε.) και οι Σταυρούλα Κουμπούρα, Βασιλική Καλύβα, Σοφία Τασιού και Γεωργία Οικονόμου (Τ.Ε.).