Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Στο κλαμπ των κορυφαίων ο Ελευθερίου. Τερμάτισε 29ος μεταξύ 500 αθλητών, στον Μαραθώνιο του Ολύμπου

Την εντυπωσιακή ανοδική του πορεία, αγώνα με τον αγώνα, πιστοποίησε την περασμένη Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 ο Ευρυτάνας ερασιτέχνης αθλητής μεγάλων αποστάσεων Δημήτρης Ελευθερίου (ΕΟΣ Καρπενησίου), που πήρε μέρος στον 11ο Olympus Marathon, στο μυθικό Βουνό των Θεών.

eleutheriou-olympus-marathon1

Πρόκειται για έναν αγώνα που ακολουθεί την πορεία των πιστών της αρχαιότητας που ανέβαιναν από τη λατρευτική πόλη του Δίου στις κορυφές του Ολύμπου για να προσφέρουν θυσίες στον υπέρτατο θεό τους, τον Δία, συγκεντρώνει δε, κάθε χρόνο, την αφρόκρεμα των αθλητών του ορεινού τρεξίματος.

Η ανάβαση, αδιάλειπτη και κοπιαστική από την εκκίνηση του αγώνα μέχρι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής, καλύπτει σε 21 χιλιόμετρα πάνω από 2900 μέτρα ανάβασης και έχει μήκος 44 χιλιόμετρα.

Συνολικά 504 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατάφεραν να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού, εκ των οποίων οι 488 εντός του χρονικού ορίου των δέκα ωρών που θέτουν οι διοργανωτές.

«Φτερωτός» Ελευθερίου

Ήδη, από την παρθενική του συμμετοχή στον Μαραθώνιο του Ολύμπου τέτοια εποχή πέρυσι, ο 29χρονος Ελευθερίου, ό,τι καλύτερο διαθέτει η Ευρυτανία σε αγωνίσματα αντοχής, είχε ανεβάσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, τερματίζοντας στην 79η θέση με χρόνο 6 ώρες και 52 λεπτά.

Φέτος όμως, ο αθλητής από το Μεγάλο Χωριό (φωτο), έκανε το βήμα παραπάνω: με χρόνο 5 ώρες, και 55 λεπτά, κατόρθωσε να «κατεβάσει» κατά σχεδόν μία ολόκληρη ώρα την περυσινή του επίδοση, τερματίζοντας τελικά στην 29η θέση, επιτυχία αξιοσημείωτη ιδίως αν αναλογιστεί κανείς το υψηλό επίπεδο των αθλητών του αγώνα.

Στην καλή προετοιμασία που είχε πραγματοποιήσει ενόψει του αγώνα, καθώς και στην εμπειρία της περυσινής του συμμετοχής στην ίδια διοργάνωση, απέδωσε ο Δημήτρης Ελευθερίου το επίτευγμα της 29ης θέσης, φανερά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι νικητής του αγώνα αναδείχτηκε (όπως και πέρυσι) ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, δεύτερος ακολούθησε ο Jancek Bokoc και τρίτος ο Ρουμάνος Adrian Alexandru Bostan.

Σε αγώνα τριάθλου η Μπίκα

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Σάββατο 21 Ιουνίου, η Ευρυτάνισσα Δήμητρα Μπίκα (φωτο, στη μέση), μέλος της Εθνικής Ομάδας Ορειβατικού Σκι, είχε πάρει μέρος στον αγώνα τριάθλου XTERRA, στη Λίμνη Πλαστήρα.

Η 22χρονη ήταν μέλος της μοναδικής αμιγώς γυναικείας ομάδας (μαζί με τη Σοφία Παπαζώη & Ιωάννα Σιδέρη) του αγώνα και έτρεξε στα 10χλμ. Η ομάδα της αθλήτριας από το Καρπενήσι τερμάτισε στην 21η θέση.

mpika-xterra1