Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Βράβευση με χρώμα ευρυτανικό. Χρηματικό έπαθλο σε απόφοιτη από το Καρπενήσι, στο πλαίσιο προγράμματος της Eurobank

Την περασμένη Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα η εφετινή τελετή βράβευσης αριστούχων αποφοίτων που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που υλοποιεί η Eurobank.

eurobank-brabeusi-2014

Η δράση ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μέχρι σήμερα έχουν βραβευθεί 14.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.

Από το Καρπενήσι

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Όσον αφορά στον νομό Ευρυτανίας, το χρηματικό έπαθλο απέσπασε η Αγαπούλα Παπακωνσταντίνου, από το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου. Η 18χρονη, φοιτήτρια του Μετσόβιου Πολυτεχνείου πια, παρέλαβε επίσης τιμητική πλακέτα.

Έδωσαν συγχαρητήρια

Στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών ο βουλευτής Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου, ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός κ.α.

Ο βουλευτής Εύβοιας τόνισε ότι η πρωτοβουλία της τράπεζας είναι αξιέπαινη επειδή βραβεύει αριστούχους μαθητές και επενδύει στη γνώση, δηλαδή στο μέλλον της χώρας μας, ενώ συνεχάρη τους νέους και τις οικογένειές τους. Ακολούθως, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι το πρόγραμμα επιβραβεύει την αριστεία, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους αριστούχους και τις οικογένειές τους.