Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Καταγγελία για δολιοφθορά στον «Βράχο». Τι λέει στα «Ευρυτανικά Νέα» ο υπεργολάβος του έργου. ΦΩΤΟ

Σοβαρή καταγγελία για δολιοφθορά κάνει μέσω των «Ευρυτανικών Νέων» ο κ. Χαράλαμπος Κραββαρίτης, που είχε αναλάβει υπεργολαβία (από την εταιρεία 3Κ) την κατασκευή του στεγάστρου στον «Βράχο», έργο που παραδόθηκε μόλις πρόσφατα.

braxos-doliofth1

Όπως δηλώνει, άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφή σε οικοδομικά υλικά (σκαλωσιές) που είχε αφήσει στο σημείο των εργασιών με σκοπό να τα μεταφέρει όταν ολοκληρώνονταν το έργο. Ο ίδιος κατέθεσε προ ολίγων ημερών μήνυση κατ’ αγνώστων.

«Τελειώσαμε τις εργασίες στις 22 Νοεμβρίου. Έπειτα, το συνεργείο αναχώρησε για την Αθήνα, αφήνοντας πίσω μας κάποια λίγα εργαλεία. Ο δρόμος ήταν ακόμα κλειστός. Ανάμεσα στα εργαλεία ήταν και μια πινακίδα με ανάγλυφα γράμματα με τον τίτλο της εταιρείας. Όταν γυρίσαμε από την Αθήνα, στις 30 Νοεμβρίου, η πινακίδα έλειπε. Στις 2 Δεκεμβρίου αρχίσαμε να φορτώνουμε τα εργαλεία για Αθήνα, αφήνοντας στο σημείο κάποιες οικοδομικές σκαλωσιές (ικριώματα), τις οποίες θα μετέφερα αργότερα σε αποθήκη στο Καρπενήσι. Ήταν συνολικά 162 σκαλωσιές», αναφέρει στα «Ευρυτανικά Νέα».

«Το πρωί της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου», συνεχίζει, «ξεκινήσαμε τα δρομολόγια για τη μεταφορά των σκαλωσιών. Σύντομα διαπίστωσα πως έλειπαν αρκετά κομμάτια και κοιτάζοντας κάτω, στη σάρα προς το Μαυρίλο, είδα πεταμένες σκαλωσιές σε ύψος 250-300 μέτρων», αναφέρει. «Ένας εργάτης κατέβηκε στο σημείο όταν έφυγε η ομίχλη που επικρατούσε και προσπάθησε να μετρήσει τις σκαλωσιές, δεν ήταν όμως εφικτό γιατί άλλες ήταν σπασμένες, άλλες στραβές κ.ο.κ.», συμπληρώνει.

braxos-doliofth2

«Εγώ κατέβηκα στο σημείο στις 4 Δεκεμβρίου. Απ’ ότι υπολόγισα, συνολικά λείπουν 44-45 σκαλωσιές. Εκεί βρήκα και την ανάγλυφη πινακίδα της εταιρείας. Το κόστος της ζημιάς ανέρχεται περίπου στα 1.000 ευρώ· δεν είναι όμως αυτό το ζήτημα, είναι η χειρονομία. Αυτό που έγινε ήταν άνανδρο, ανέντιμο, κάποιοι έβγαλαν απλά κακία, δεν αποσκοπούσαν σε οικονομικό όφελος, δεν ήθελαν να κλέψουν. Κλοπές γίνονται, αυτό όμως ήταν κάτι άλλο», σημειώνει χαρακτηριστικά για το περιστατικό.

Το σχέδιο των δραστών, εκτιμά, πως απαιτούσε τουλάχιστον δύο άτομα: «Θεωρώ πως για ό,τι έγινε χρειάστηκαν και «τσιλιαδόροι», δύο στον αριθμό, ώστε να ειδοποιήσουν τον δράστη αν τυχόν δουν διερχόμενο αυτοκίνητο. Αποκλείεται να το έκανε μόνο του ένα άτομο. Πιστεύω πως θα πετούσαν όλες τις σκαλωσιές στον γκρεμό, αλλά πιθανόν να πέρασε εκείνη τη στιγμή κάποιο αμάξι, εκείνοι φοβήθηκαν και έφυγαν. Ήταν μια δουλειά μόνο 10 λεπτών άλλωστε», επισημαίνει.

Ο υπεργολάβος κάλεσε στο σημείο την αστυνομία, που κατέγραψε το περιστατικό. Ο κ. Κραββαρίτης κατέθεσε, μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες μήνυση κατ’ αγνώστων.

braxos-doliofth3

braxos-doliofth4