Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Θα μείνουμε χωρίς αγροτικούς! Με 700 ευρώ τον μήνα δεν έρχονται οι γιατροί - Τον Φεβρουάριο φεύγουν και οι 5 τελευταίοι

Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει κανένας αγροτικός γιατρός στην Ευρυτανία. Οι μόλις 5 εναπομείναντες αγροτικοί γιατροί, τελειώνουν τη θητεία τους τον Φεβρουάριο και φεύγουν, χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για την αντικατάστασή τους. Η Ευρυτανία χρειάζεται 22 αγροτικούς γιατρούς.

tha-meinoume-xoris-agrotikous

Η τοπική κοινωνία πρέπει να ανησυχήσει σοβαρά. Το γράφουμε με κάθε επίγνωση των λέξεων που καταγράφονται στο χαρτί. Τα "Ευρυτανικά Νέα", παρακολουθούν από κοντά τις μεγάλες ανατροπές στην παροχή υπηρεσιών υγείας που συντελούνται σιγά - σιγά στον νομό μας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρπενησίου, τώρα οι Αγροτικοί Γιατροί, το ίδιο το Νοσοκομείο Καρπενησίου, όλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η Ευρυτανία υπολείπεται σε ιατρική φροντίδα και αυτό πρέπει άμεσα να αλλάξει.

Στην έντυπη έκδοση που κυκλοφορεί, δημοσιεύουμε αυτούσια την πολυσέλιδη επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν οι πέντε (5) εναπομείναντες -με απόφαση παράτασης- αγροτικοί γιατροί, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως ο νομός Ευρυτανίας θα στερηθεί το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία και κάθε δυνατότητα περίθαλψης των πολιτών.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ή πατήστε εδώ