20 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

JFR για Ηνωμένο Βασίλειο: Η αντιμετώπιση της φτώχειας να είναι προτεραιότητα στην προεκλογική εκστρατεία

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει απαράδεκτα υψηλά επίπεδα φτώχειας, προειδοποιεί το Ίδρυμα Τζόσεφ Ράουντρι (JFR).

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Με την προεκλογική εκστρατεία να εντείνεται, το Ίδρυμα καλεί όλα τα κόμματα να αναγνωρίσουν τη σοβαρότητα της τρέχουσας κατάστασης και να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα τους την αντιμετώπιση της φτώχιας που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια πολίτες.

«Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα εκατομμύριο παιδιά, έχουν βιώσει την εξαθλίωση μέσα σε ένα μόνο έτος. Αυτό σημαίνει ότι δεν είχαν θέρμανση, ρούχα ή τροφή», είπε η Katie Schmuecker, Σύμβουλος Πολιτικής στο JRF.

Τα συνολικά επίπεδα φτώχειας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι υψηλά και είναι έτσι εδώ και δεκαετίες, επισημαίνει το ίδρυμα. Περισσότεροι από ένας στους πέντε ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν σε συνθήκες φτώχειας το 2022/2023.

Πρόκειται για περίπου 14,3 εκατομμύρια πολίτες μεταξύ τους 4,3 εκατομμύρια παιδιά, 8,1 εκατομμύρια ενήλικες σε ηλικία εργασίας και 1,9 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Το JRF χρησιμοποιεί την έρευνα που διεξήγαγε για να πιέσει τους υποψήφιους να θέσουν προτεραιότητα το κόστος ζωής και την εξάλειψη της φτώχειας καθώς αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα των μετακινούμενων ψηφοφόρων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ