24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Kαρπενήσι / Ενημερώθηκαν για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ στον τομέα του τουρισμού και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τα προγράμματα “Ενίσχυση, Ίδρυση και Λειτουργία νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων” και “Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων”, αφορούσε ημερίδα που έγινε στο Καρπενήσι

από την έντυπη έκδοση

Εκδήλωση για τη έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση επιχειρηματιών αλλά και όσων θα ήθελαν να επιχειρήσουν στον τομέα του τουρισμού και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πλην του λιανικού εμπορίου και της εστίασης, πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Ευρυτανίας την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, σε ξενοδοχείο του Καρπενησίου.

Την ενημέρωση έκαναν τα στελέχη της Αναπτυξιακής Διαχειριστικής Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας. Ο κ. Ζαχαρόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Ενίσχυση, Ίδρυση και Λειτουργία νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων», και η κα Πλάκα ανέλυσε τη δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καρπενησίου κα Βιβή Κόγια, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Ευρυτανίας κ. Χρήστος Τσάμπρας, επιχειρηματίες κ.α.

Τα προγράμματα

Η δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» αφορά στην ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υπό ίδρυση και νεοσύστατων επιχειρήσεων ΜμΕ (πλην των ΚΑΔ του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού), οι οποίες θα επενδύσουν ίδιους πόρους στη δραστηριότητα που προτίθενται να ασκήσουν και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης. Ο ελάχιστος επιχορηγούμενος προϋπολογισμός επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται σε 30.000 ευρώ και ο μέγιστος δύναται να φθάσει έως και 400.000 ευρώ. Το ποσοστό ενίσχυσης των αιτήσεων χρηματοδότησης είναι ενιαίο για όλες τις επιλέξιμες δαπάνες των επενδυτικών σχεδίων και ανέρχεται στο 45% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού.

Το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» αφορά στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων επιλεγμένων κωδικών δραστηριότητας (ΚΑΔ) του τουρισμού, ενθαρρύνοντας τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που εκτός από την συμβολή τους στην αύξηση της δυναμικότητας της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, θα προσφέρουν ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες και θα συμβάλουν στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, καθώς και στην αύξηση της απασχόλησης. Ο ελάχιστος επιχορηγούμενος προϋπολογισμός επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται σε 80.000 ευρώ και ο μέγιστος δύναται να φθάσει έως και 400.000 ευρώ. Το ποσοστό ενίσχυσης των αιτήσεων χρηματοδότησης είναι ενιαίο για όλες τις επιλέξιμες δαπάνες των επενδυτικών σχεδίων και ανέρχεται στο 45% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ