3 Οκτωβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Kορονοϊός / Μόλις ένα (1) νέο κρούσμα στην Ευρυτανία το τελευταίο 24ωρο – Σε επίπεδα ρεκόρ οι θάνατοι στην Ελλάδα

Σε 2.581 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής (20/11). Παράλληλα, 519 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 72 ακόμη θάνατοι (αριθμός ρεκόρ σε μία ημέρα), με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει συνολικά τους 1.419.

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, όπως δόθηκε από τον ΕΟΔΥ στα ΜΜΕ, στην ΠΕ Ευρυτανίας καταχωρήθηκε ένα (1) και μοναδικό κρούσμα covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό από τις 3/11, με την ελπίδα και ευχή όλων η τάση να παγιωθεί.

Ο Νοέμβριος έμελλε, πάντως, να είναι ο μήνας έξαρσης του κορονοϊού στην Ευρυτανία, καθώς μέσα στο πρώτο 20ήμερό του έχουν καταγραφεί επίσημα 122 κρούσματα, όταν από την αρχή της πανδημίας η περιοχή είχε διατηρηθεί covid-free.

Εξάλλου, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, ένας 46χρονος από το Καρπενήσι χρειάστηκε να μεταφερθεί σήμερα διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας, καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Καρπενησίου, στην ειδική μονάδα Covid-19, νοσηλεύονται έξι (6) ασθενείς.

Σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 43 νέες μολύνσεις : 11 στη Φθιώτιδα, 3 στη Φωκίδα, 13 στην Εύβοια και 15 στη Βοιωτία. Η Ευρυτανία, που το τελευταίο διάστημα είχε τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα, σήμερα βρίσκεται στην τελευταία θέση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ