27 Νοεμβρίου 2021

Kορονοϊός / Στο Καρπενήσι εντοπίζονται και τα 4 χθεσινά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – 60 θάνατοι στη Φθιώτιδα

Μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων για πέμπτη συνεχή ημέρα καταχώρισε στην Ευρυτανία ο ΕΟΔΥ. Τα περιστατικά covid του τελευταίου δεκαημέρου (11 με 20/3) ανέρχονται σε εξήντα (60) και οι αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για τον περιορισμό της διασποράς. Σε χωριά του Δήμου Αγράφων και στο Καρπενήσι θα βρεθεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από αύριο, για τη διενέργεια τεστ στους πολίτες.

Την ίδια ώρα, η πίεση στο Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου αυξάνεται, όπως και οι εισαγωγές ασθενών που περνούν με πιο βαριά συμπτώματα την covid-19· θετικό είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχει κριθεί αναγκαία η διασωλήνωση για κάποιον από τους νοσούντες.

Το απόγευμα του Σαββάτου (20/3) ανακοινώθηκαν 2.535 νέες μολύνσεις στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 125 εντοπίστηκαν στη Στερεά Ελλάδα. Τέσσερα (4) είναι τα νέα κρούσματα στην Ευρυτανία και όλα αφορούν το Καρπενήσι: θετικοί εντοπίστηκαν μια 62χρονη γυναίκα, ένα 8χρονο αγοράκι, ένας 17χρονος και ένας 44χρονος.

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η Ευρυτανία διατηρείται στο “βαθύ κόκκινο”. Κλειστά είναι όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου, ενώ τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία της επικράτειας θα γίνονται με τηλεκπαίδευση, έως και τις 29 Μαρτίου. Η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατάθηκε κατά δύο ώρες και ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα. Παρουσία λίγων πιστών και μόνο στους μητροπολιτικούς ναούς, θα τελεστούν κάποιες λειτουργίες.

Στη Φθιώτιδα

Άσχημα είναι τα νέα από την εξέλιξη κρουσμάτων και θανάτων στη γειτονική Φθιώτιδα. Η Μαλεσίνα μετρά μέσα σε λίγες μέρες 10 νεκρούς, με πιο πρόσφατο τον θάνατο ενός 44χρονου οικογενειάρχη, ενώ στο Νοσοκομείο Λαμίας νοσηλεύονται δεκάδες ακόμη κάτοικοί της, αρκετοί σε σοβαρή κατάσταση, όπως αναφέρει το Lamia FM1.

Η κατάσταση στην ΜΕΘ covid του νοσοκομείου της φθιωτικής πρωτεύουσας παραμένει ασφυκτική, με τις 12 κλίνες σταθερά γεμάτες. Από την αρχή της πανδημίας, συνολικά 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ