25 Οκτωβρίου 2021

Kορονοϊός / Τι έδειξαν τα τεστ στην πλατεία Καρπενησίου – Ξεπερνούν τα 55 τα ενεργά κρούσματα, 120 σε καραντίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Από την πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, στο Καρπενήσι, ολοκληρώθηκε η παρουσία της ομάδας διαχείρισης covid της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Ευρυτανία, που κλήθηκε να συνδράμει στην επιδημιολογική επιτήρηση μετά τα κρούσματα που έθεσαν προσωρινά «νοκ άουτ» την ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, το κλιμάκιο με συντονιστή τον ιατρό, Αγάλο Φωτόπουλο, πραγματοποίησε, το Σάββατο 10 Απριλίου, τεστ σε Καρπενήσι (κτηριακό συγκρότημα ΟΑΕΔ Προφ. Ηλία) και Γρανίτσα. Σε σύνολο 155 ελέγχων, ανιχνεύθηκαν 10 θετικά τεστ.

Την Κυριακή (11/4) η ομάδα της ΠΣΤΕ βρέθηκε στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου, όπου διενήργησε 32 τεστ, από τα οποία δεν προέκυψε κανένα θετικό· να σημειωθεί, πάντως, ότι το δείγμα ήταν μικρό και η συμμετοχή των πολιτών περιορισμένη.

Σε δηλώσεις του στο evrytanika.gr, o αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, σημείωσε πως τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 55, ενώ 110-120 άτομα -στενές επαφές τους- τελούν σε υποχρεωτική καραντίνα.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο ΕΟΔΥ καταχώρισε 15 νέα περιστατικά στην Ευρυτανία, τα περισσότερα εδώ και έναν μήνα (δείτε εδώ)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ