4 Ιουλίου 2022

Kουλέμπα: O ρωσικός αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών o μοναδικός λόγος για την επισιτιστική κρίση

Παρέμβαση μέσω μηνύματος στο twitter έκανε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, απορρίπτοντας τη σύνδεση που έκανε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αυτή την εβδομάδα, σχετικά με την παγκόσμια έλλειψη σιτηρών και τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Ο μοναδικός λόγος για την εξελισσόμενη επισιτιστική κρίση είναι ο αποκλεισμός των λιμανιών της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα από τον ρωσικό στρατό, ο οποίος έχει αποτρέψει την εξαγωγή εκατομμυρίων τόνων», δήλωσε στο μήνυμά του ο κ. Κουλέμπα.

Sanctions on Russia have no connection to the unfolding global food crisis. The sole reason for shortages, rising prices, and threat of hunger is the Russian military physically blocking 22 million tons of Ukrainian food exports in our seaports. Demand Moscow to end its blockade.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) May 28, 2022

Το μήνυμά αυτό του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών ήρθε ως απάντηση στην επικοινωνία που είχε σήμερα Σάββατο, 28 Μαΐου ο Βλαντίμιρ Πούτιν στους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας, ότι η Ρωσία επιθυμεί να συζητήσει τρόπους, ώστε να καταστεί δυνατό για την Ουκρανία να εξάγει σιτηρά από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσα.

Δείτε επίσης:

Ο Πούτιν προς ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας: Η Μόσχα επιθυμεί να συζητήσει τρόπους, αναφορικά με την ικανότητα του Κιέβου να εξάγει σιτηρά

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ