31 Μαΐου 2023

ΜΕΝΟΥ

KKE Eυρυτανίας / Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του σούπερ μάρκετ στην Καρπενησιώτη, όχι στο κλείσιμο και στις απολύσεις

Ανακοίνωση με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο κεντρικού υποκαταστήματος σούπερ μάρκετ στο Καρπενήσι, που αποκάλυψαν σήμερα τα Ευρυτανικά Νέα, εξέδωσε η Κ.Ο. Ευρυτανίας του ΚΚΕ.

“Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και θα στηρίξει κάθε κίνησή τους που θα αποσκοπεί στη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους”, καταλήγει η ανακοίνωση, που αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΚΚΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

“Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του My Market στην οδό Καρπενησιώτη

Όχι στο κλείσιμο – Όχι στις απολύσεις

Όπως έγινε ευρέως γνωστό, η εργοδοσία του ομίλου My Market ανακοίνωσε στους εργαζόμενους το κλείσιμο του καταστήματος στην οδό Αθανασίου Καρπενησιώτη, ενώ έχουν ήδη κοινοποιηθεί απολύσεις σε πάνω από δέκα εργαζόμενους.

Είναι γνωστή η τακτική της μεγαλοεργοδοσίας, ειδικά στον χώρο του εμπορίου, να κλείνει και να συγχωνεύει καταστήματα για να αυξάνει τα κέρδη της, κέρδη που ήδη έχουν απογειωθεί κατά την διάρκεια της πανδημίας και μετά.

Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραδοθούν αμαχητί, ούτε να «τσιμπήσουν» στις φρούδες ελπίδες που διακινούν διάφορα «παπαγαλάκια», στις υποσχέσεις για «μεσολαβήσεις», και άλλα πολλά ψέματα από τα οποία έχουμε κυριολεκτικά χορτάσει.

Οι εργαζόμενοι, ειδικά στο εμπόριο, πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν:

-Να μην κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα

-Καμιά απόλυση

-Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς.

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και θα στηρίξει κάθε κίνησή τους που θα αποσκοπεί στη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ