29 Νοεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

La Repubblica: 20 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται στην Ιταλία για την χρήση Ιταλογαλλικού αντιπυραυλικού συστήματος

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όπως μεταδίδει σήμερα η Ιταλική εφημερίδα La Repubblica, 20 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται σε στρατώνες λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Ρώμη, συγκεκριμένα στην έδρα της διοίκησης αντιαεροπορικού πυροβολικού του Ιταλικού Στρατού. Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο χειρισμός του Ιταλογαλλικού αντιπυραυλικού συστήματος Samp-T το οποίο αναμένεται να σταλεί στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Ιταλικό ΥπΑμ “δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την είδηση”, όμως σημειώνεται πως μέχρι σήμερα είχε ανακοινωθεί μονάχα “η αποστολή τεσσάρων Ιταλών εκπαιδευτών στη Γερμανία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για την εκπαίδευση 15.000 στρατιωτών μέχρι τον Μάρτιο”.

Οι πολιτικές αντιδράσεις έφτασαν αρκετά γρήγορα, από το Φόρτσα Ιτάλια έως το Σινίστρα Ιταλιάνα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων. Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, τοποθετήθηκε πολύ σκληρά κατά της είδησης, μιλώντας περί “κλιμάκωσης εκτός ελέγχου” και ζητώντας η Κυβέρνηση και η ΕΕ να επικεντρώσουν “όλες τις προσπάθειες στο διπλωματικό επίπεδο”. Διαφορετικά  ο κίνδυνος, σύμφωνα με τον Κόντε, είναι “να καταλήξουμε εγκλωβισμένοι στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ