29 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

ΕΛΜΕ Ευρυτανίας: “Mας θλίβει και μας προβληματίζει η απόφαση του Δήμου Καρπενησίου να ανοίξουν σήμερα τα σχολεία”

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, εκφράζοντας σοβαρή διαφωνία για το άνοιγμα των σχολείων σήμερα (27/1), παρά τις χιονοπτώσεις που άρχισαν να εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί. «Η επιμονή στην αρχική απόφαση και το να αγνοούμε τους κατ’ εξοχήν ειδικούς δεν ωφελεί. Περισσότερα προβλήματα δημιουργεί σε σχέση με αυτά που υποτίθεται ότι επιλύει», τονίζει, μεταξύ άλλων, η ΕΛΜΕ.

Η ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

“Η επιλογή του Δήμου Καρπενησίου να ανοίξουν τα σχολεία σήμερα και η επιμονή να μην αλλάξει η απόφαση αυτή, ενώ οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν άρδην, μας θλίβει και μας προβληματίζει.

Ο Δήμος φαίνεται να αγνοεί τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στη λειτουργία τους με τις σημερινές συνθήκες. Αγνοούν το μέγεθος της ευθύνης που βαρύνει τους εκπαιδευτικούς για τη σωματική ασφάλεια των μαθητών και των μαθητριών.

Η διαχείριση κρίσεων απαιτεί την αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού, όταν οι συνθήκες αλλάζουν. Αυτό το ξέρουμε πολύ καλά εμείς που καθημερινά διαχειριζόμαστε κρίσεις στα σχολεία.

Η επιμονή στην αρχική απόφαση και το να αγνοούμε τους κατ’ εξοχήν ειδικούς δεν ωφελεί. Περισσότερα προβλήματα δημιουργεί σε σχέση με αυτά που υποτίθεται ότι επιλύει.

Αν κάποιοι «ρομαντικοί» νοσταλγούν τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων της δεκαετίας του ΄60, αυτό δεν μπορεί να είναι το κριτήριο για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία το 2023. Δεν μπορεί το κριτήριο στις πολιτικές αποφάσεις να είναι το πολιτικό κόστος. Κάποια στιγμή θα πρέπει να επικρατήσει ο ορθολογισμός.

Πιστεύουμε ότι η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων θα πρέπει να λαμβάνεται από κοινού με την εκπαιδευτική κοινότητα σε σχέσεις ισοτιμίας.

Ας ελπίσουμε ότι η σημερινή μέρα θα λήξει χωρίς προβλήματα”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ