19 Σεπτεμβρίου 2021

Mytilineos: Ανέλαβε νέα ενεργειακά έργα στην Ιταλία

Mytilineos: Ανέλαβε νέα ενεργειακά έργα στην Ιταλία

Δύο έργα αποθήκευσης ενέργειας Fast Reserve στην Ιταλία ανέλαβε η Mytilineos, ενισχύοντας έτσι τη συμβολή της στην ενεργειακή μετάβαση και απολιγνιτοποίηση της γειτονικής χώρας και συμβάλλοντας στην παραγωγή πράσινης ενέργειας, αλλά και στη βελτίωση της σταθερότητας της συχνότητας του Ιταλικού δικτύου.

Αναλυτικά, μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), η Mytilineos απέκτησε συνολική χωρητικότητα 26 MW για δύο συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία (Battery Energy Storage System – BESS) με σκοπό την παροχή υπηρεσιών δικτύου Fast Reserve για λογαριασμό της Terna, του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας της Ιταλίας.

Πρόκειται για δύο συμβάσεις και συγκεκριμένα στη Νότια Ιταλία (Μπρίντιζι 20 MW) και στη Σαρδηνία (Σάσαρι 6 MW). Παράλληλα, θα συμμετέχει στην εγκατάσταση ηλεκτροχημικών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας κοντά στους υποσταθμούς του Δικτύου του Διαχειριστή.

Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς περισσότεροι από 53 υποψήφιοι οι οποίοι εκπροσωπούσαν 117 Μονάδες Fast Reserve (FRU) συνολικής δυναμικότητας 1.3 GW συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, από τις οποίους η Terna ανέθεσε συμβάσεις δυναμικότητας 250 MW.

Στην Mytilineos εκχωρήθηκε ποσοστό 20% περίπου της δυναμικότητας που δημοπρατήθηκε στη Νότια ενδοχώρα της Ιταλίας και 20% στη Σαρδηνία.

Ο Νίκος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα RSD, δήλωσε σχετικά: «Αυτά τα νέα και πολύ ενδιαφέροντα έργα καταδεικνύουν την δυναμική θέση της Mytilineos στην Ιταλική αγορά ενέργειας, όπου ο Τομέας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) αναπτύσσει ένα εκτεταμένο δίκτυο φωτοβολταϊκών έργων και αποθήκευσης ενέργειας στην ενδοχώρα, αλλά και στα νησιά. Στρατηγική μας προτεραιότητα παραμένει η ουσιαστική συμβολή μας στην ενεργειακή μετάβαση και απολιγνιτοποίηση της Ιταλίας, συνεισφέροντας στην παραγωγή πράσινης ενέργειας και στη ρύθμιση και βελτίωση της σταθερότητας της συχνότητας του Ιταλικού δικτύου με Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας».

Η έναρξη λειτουργίας των έργων αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και η παροχή υπηρεσιών Fast Reserve στο Ιταλικό δίκτυο θα διαρκέσει από το 2023 έως το 2027. Το ύψος του συμβολαίου για τη σύμβαση του Μπρίντιζι είναι 32,000 ευρώ/MW το χρόνο και για τη σύμβαση του Σάσαρι είναι 59,000 ευρώ/MW το χρόνο.

To άρθρο Mytilineos: Ανέλαβε νέα ενεργειακά έργα στην Ιταλία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ