16 Μαΐου 2022

O Nίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Τι ψήφισε η Ευρυτανία – Αποτελέσματα και συμμετοχή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, καθώς έχει εξασφαλίσει μη ανατρέψιμο προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του Γιώργου Παπανδρέου.

Με την ενσωμάτωση στο 95,07%, ο Κρητικός ευρωβουλευτής συγκεντρώνει το 67,9%, ενώ ο Παπανδρέου το 32,1%. Ο τελικός αριθμός των πολιτών που προσήλθε στον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού, ανήλθε σε 206.196. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 7:30 το απόγευμα, ύστερα από ημίωρη παράταση που δόθηκε.

Το αποτέλεσμα στην Ευρυτανία

Στην Ευρυτανία στήθηκαν (όπως στον α’ γύρο) δύο κάλπες, σε Καρπενήσι και Παλαιοκατούνα. Προσήλθαν 368 μέλη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ (έναντι 534 την προηγούμενη Κυριακή) και πρώτος αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, με μικρή διαφορά από τον Γιώργο Παπανδρέου, ανατρέποντας το αποτέλεσμα της Κυριακής 5/12.

Έλαβε 190 σταυρούς έναντι 175 του πρ. πρωθυπουργού. Τα Άγραφα «έβγαλαν» Παπανδρέου (33 έναντι 30 ψήφων) αλλά το Καρπενήσι καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα, με τον Ανδρουλάκη να αποσπά 160 ψήφους, έναντι 142 του Παπανδρέου (βρέθηκαν και τρία άκυρα).

Η δήλωση Ανδρουλάκη

«Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Η νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση, με τη δική σας ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε ενωμένοι, στην αναγέννηση της παράταξης. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν. Με αυτή τη συμμετοχή έκαναν την παράταξή μας πιο δυνατή και θύμισαν πόσο βαθιά ρίζα έχει το Κίνημα στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε στην πρώτη του δήλωση ο Νίκος Ανδρουλάκης, έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη 50.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συνεχάρη τους συνυποψηφίους του για τον αξιοπρεπή αγώνα που έδωσαν και τους κάλεσε να υπερασπιστούν την παρακαταθήκη που άφησε η Φώφη Γεννηματά για πολιτική αυτονομία.  «Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω, δεσμεύομαι να μετατρέψω την μεγάλη νίκη της παράταξης σε μια μεγάλη νίκη της πατρίδας, γιατί η Ελλάδα αξίζει τα καλύτερα. Η δημοκρατική παράταξη, επέστρεψε, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, είναι εδώ ενωμένο δυνατό, καλό μας αγώνα!», σημείωσε ακόμα.

Η δήλωση Παπανδρέου

«Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατικών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Έχω ήδη εκφράσει στον Ν. Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά! Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους τον στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια. «Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Περισσότερα, στην έντυπη έκδοση των Ευρυτανικών Νέων

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ